Festivalul Naţional de Lectură Eminesciana a ajuns la a VII-a ediţie

memorialul ipotestiSâmbătă, 14 iunie 2014, în amfiteatrul Memorialului Ipoteşti a prins viaţă cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional de Lectură «Eminesciana», proiect educaţional iniţiat de Şcoala Nr. 11 Botoşani și inclus în Calendarul Activităților Educative al MEN, gândit a se petrece în perioada 15 ianuarie – 15 iunie 2014.

Proiectul a avut ca motivaţie descoperirea şi stimularea talentelor şi aptitudinilor elevilor, cultivarea interesului şi pasiunii pentru literatură şi lectură, precum şi cunoaşterea şi însuşirea temeinică a limbii române.

like facebookManifestarea s-a desfăşurat ca preambul al Zilelor Eminescu şi a reunit elevi din ciclul primar gimnazial şi liceal, care au prezentat un interesant program artistic. În paralel, spaţiul din jurul Bibliotecii Naţionale de Poezie «Mihai Eminescu» s-a transformat într-o inedită expoziţie în aer liber, cu lucrări de artă plastică (pictură, desene, coperte de carte), realizate de elevi din toată ţara, implicaţi în proiectul educaţional. Festivalul are mai multe secțiuni: creație literară (poezie /eseu, creație plastică, copertă de carte), recitare, solist vocal, cor.
Acest proiect cultural este dedicat ,,poetului nepereche’’ contribuind astfel la formarea şi îmbogăţirea spirituală a fiecărui elev. A fost ales Ipoteşti ca loc de prezentare a produselor finale ale proiectului (expoziţie, concurs de recitări şi interpretare romanţe pe versuri eminesciene), deoarece Ipoteşti este un loc al tuturor descoperirilor, ca centru de cultură, lectură şi educaţie, e locul încărcat de poezie, de magie ce poate şi trebuie să-şi asume responsabilitatea de a răspunde tuturor dorinţelor copiilor.

Elevii Şcolii Nr 11 au prezentat la festival nu numai creaţiile lor, ci şi lucrările participanţilor din ţară care au avut posibilitatea de a se înscrie la acest proiect.
S-au înscris peste 400 de elevi de la şcoli din judeţele: Buzău, Dâmboviţa, Hunedoara, Iaşi, Timiş, Vâlcea, Dolj, Olt, Maramureş, Neamţ, Sibiu, Suceava, Teleorman, Botoşani şi Bucureşti.
Evenimentul a fost coordonat de profesorul de limba şi literatura română Anişoara Mighiu – de la Şcoala Nr. 11 Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *