O firmă cu o cifră de afaceri de peste 1 milion de lei a intrat în faliment. Decizia, luată astăzi de Tribunal

faliment, stiri, botosaniO firmă din județul Botoșani, care în 2021 a avut afaceri de un milion de lei, a intrat, marți, în faliment, în baza unei decizii luate de Tribunalul Botoșani. Este vorba de societatea comercială Franzeluța Boeierească SRL, cu sediul în orașul Săveni, care a intrat în insolvență pe 16 ianuarie 2023.

Atunci, Tribunalul Botoșani a admis o cerere depusă, pe 3 ianuarie, chiar de administratorul acestei firme, Parascovia Hira, după ce și Direcţia Generală a Finanţelor Publice Iaşi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani, a cerut, pe 21 decembrie 2022, același lucru, ca urmare a obligațiilor restante la bugetul de stat.

Magistrații Tribunalului Botoșani au decis numirea în calitate de administrator judiciar provizoriu a practicianului în insolvenţă CII Dascălu Constantin Lulu.

Franzeluţa Boierească SRL deținea o importantă brutărie în orașul Săveni. Ea a avut în 2022 o cifră de afaceri de 1,1 milioane de lei, însă a înregistrat pierderi de 37.933 lei. Societatea figurează în baza de date a Ministerului Finanțelor că a avut, în 2021, în medie 15 angajați.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

Admite cererea. În temeiul dispoziţiilor art. 145 alin. (1) lit. E din Legea nr. 85/2014, dispune intrarea în faliment a debitorului soc. Franzeluţa Boierească SRL. În temeiul art. 145 alin. (2) lit. b) din Legea privind procedura insolvenţei, desemnează lichidator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă CII Dacălu Constantin-Lulu, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din Legea nr. 85/2014, cu un onorariu provizoriu în cuantum de 2.000 lei. Pune în vedere ca la prima adunare generală a creditorilor să supună spre aprobare confirmarea sa şi onorariul. În temeiul art. 145 alin. (2) din Legea privind procedura insolvenţei dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Fixează termen maxim de predare a gestiunii către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii, în termen de 10 zile de la notificare. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi Oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă.

Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor privind creanţele născute în cursul procedurii la 28.06.2024. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea şi publicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 26.07.2024. Termenul pentru depunerea contestaţiilor este de 7 zile de la publicarea în Buletinul procedurilor de insolven?ă a tabelului suplimentar. Fixează termenul limită pentru întocmirea tabelului definitiv consolidat la 26.08.2024. În temeiul art. 151 din Legea privind procedura insolvenţei, dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Fixează termen pentru continuarea procedurii la 30.09.2024. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 de zile de la comunicarea sentinţei prin publicarea în Buletinul procedurilor de insolven?ă, care se depune la Tribunalul Botoşani. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei la data de 14.05.2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *