Un om de afaceri din Botoșani, care a intrat recent în politică: Respectul este crucial în relația dintre ales și cetățean

Un om de afaceri din Botoșani, care a intrat recent în politică, atrage atenția asupra importanței respectului în relația dintre ales și cetățean. Cristian Alexuc, care a devenit membru al PNL, susține că respectul nu este doar un cuvânt, ci o valoare fundamentală care trebuie practicată în fiecare aspect al vieții politice.

„Ce înseamnă respectul pentru mine? Respectul înseamnă ca politicianul să asculte cu atenție și să înțeleagă perspectivele și preocupările fiecărui cetățean, indiferent de originea sa socială, etnică sau economică. Respectul înseamnă ca politicianul să fie deschis și transparent în acțiunile sale politice, să își asume responsabilitatea pentru deciziile luate și să fie dispus să fie evaluat de către cei pe care îi servește. Respectul înseamnă să tratăm mediul înconjurător cu grijă și să avem în vedere nevoile generațiilor viitoare în politicile noastre de protecție a mediului. Respectul înseamnă să promovăm egalitatea de șanse pentru toți cetățenii, să luptăm împotriva discriminării și să ne angajăm pentru o societate mai inclusivă și mai dreaptă. În calitate de reprezentant al poporului, politicianul este dator să demonstreze respect față de cei care i-au acordat încrederea lor și să-și dedice eforturile pentru a le servi interesele în cel mai onest și eficient mod posibil”, susține Alexuc.

Acesta a îndemnat toți politicienii la un angajament comun pentru a cultiva mai mult respect în politică și în societate, în ansamblu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *