Șefa ANM anunță o nouă schimbare a vremii în România: ”De duminică, în toată țara!”

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, anunță o nouă schimbare a vremii în România. Vremea a fost extrem de schimbătoare în ultima vreme, în România. Dacă zilele trecute temperaturile au scăzut, iar ploile și-au făcut simțită prezența în toată țara, iată că mâine și poimâine, temperaturile vor fi asemănătoare unei zile călduroase de vară în multe regiuni.

Din nefericire, de duminică, vremea se schimbă din nou. Temperaturile vor scădea puternic, iar ploile vor cuprinde toată țara.

Elena Mateescu a explicat, la Antena 3 CNN, la ce trebuie să ne așteptăm din punct de vedere al vremii în perioada următoare.

”Astăzi vom consemna valori care nu vor mai atinge mai mult de 22 de grade Celsius. Doar 20 de grade acum la Brăila și Jimbolia, în timp ce în Capitala avem 14…15 grade, și 14 grade pe litoral. Mâine contăm pe un ecart de temperaturi între 16 până la 22 de grade și sâmbătă temperaturi ușor în creștere, posibil să ne apropiem de pragul unei zile de vară, 24 de grade”, a explicat Elena Mateescu.

De duminică însă se va răcori în majoritatea regiunilor țării, astfel încât temperaturile, la începutul săptămânii următoare, cel puțin până la mijlocul acesteia, să înregistreze limite cuprinse între 14 până la cel mult 22…23 de grade și minime destul de coborâte, mai ales în depresiuni, acolo unde este posibil să consemnăm cel mult 12 grade.  În partea de vest vom avea 12…13 grade, iar în capitală doar 8…9 grade”, a mai spus meteorologul.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Cum va fi vremea în perioada 6-19 mai

Meteorologii au realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 6-19 mai. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi caldă în primele două zile (6 și 7 mai), cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 26 de grade, însă pe 8 mai se va răci accentuat, iar media regională a temperaturilor maxime va fi de 16 grade.

Pentru intervalul 9 – 15 mai, media temperaturilor maxime va avea mici variații de la o zi la alta și se va situa între 18 și 22 de grade, iar după 16 mai sunt estimate valori în jurul a 26 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 6…8 grade în perioada 9 – 15 mai și de 10…12 grade în restul intervalului.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în perioada 7 – 9 mai și după 13 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *