Situaţie fără precedent la Botoşani! Primarul care poate fi ales cu un singur vot

primarie sigla generic, stiri, botosaniO comună din judeţul Botoşani îşi poate alege, pe 9 iunie, propriul primar doar cu un singur vot. Este vorba de comuna Hăneşti, acolo unde pentru funcţia de primar este înregistrată o singură candidatură. Actualul primar Costel Matei candidează pentru un nou mandat, cel de-al şaselea, fără a avea contracandidaţi.

Pentru a fi ales, Matei, care este propus de Partidul Social Democrat (PSD) are nevoie de un singur vot, care poate fi al său.

Legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale prevede, la articolul 99, că „legerile pentru consilieri, pentru primari și pentru președinții consiliilor județene sunt valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la vot”, iar la articolul 101 (1) menţionează că „”este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate”.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Partidele politice, obligate să-și retragă afișele și panourile electorale de dimensiuni mari după 10 mai. Ce amenzi riscă dacă încalcă normele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *