Comuna din Botoșani în care o singură persoană candidează pentru funcţia de primar: „Este o situaţie atipică”

alegeri locale 2016 - sectie de votare - urna - botosaniSituaţie ieşită din comun în Botoşani. O comună va avea un singur candidat pentru funcţia de primar, la alegerile locale din 9 iunie. Este vorba despre comuna Hăneşti, acolo unde actualul primar, Costel Matei, este singurul care şi-a depus candidatura la Biroul Electoral de Circumscripţie Comunal. Primarul în exerciţiu va candida din partea Partidului Social Democrat (PSD), după ce timp de cinci mandate a reprezentat Partidul Naţional Liberal (PNL).

Este o situaţie atipică. Până acum nu s-a mai întâmplat. Dacă vă uitaţi la rezultatele din anii anteriori, vedeţi că şi la PNL făceam nişte scoruri foarte mari, că lumea avea încredere şi probabil asta i-a descurajat pe alţii”, a declarat, pentru Agerpres, Costel Matei.

Costel Matei a trecut de la PNL la PSD în urmă cu aproape două luni, după numirea la conducerea filialei teritoriale a PNL a omului de afaceri Valeriu Iftime. El a plecat din partid alături de alţi zece primari liberali.

La Consiliul Local al comunei Hăneşti există doar două dosare de candidatură, unul din partea PSD şi unul din partea PNL.

Sursa: observatornews.ro

Google New Urmareste-ne pe Google News

Fermieri din Botoşani acuzaţi de fapte de corupţie. Au ajuns pe mâna procurorilor DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *