Fermieri din Botoşani acuzaţi de fapte de corupţie. Au ajuns pe mâna procurorilor DNA

Doi fermieri din judeţul Botoşani, soţi şi soţie, sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Aceştia u ajuns pe mâna procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care, în urma anchetei derulate, au dispus trimiterea în judecată.

Este vorba de de Benone Melinte şi Gabriela Melinte, care deţineau controlul asupra Cooperativei Agricole Cozancea Farm, care sunt avuzaţi de ”săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”.

Potrivit procurorilor DNA, în campaniile agricole din anii 2011, 2012, 2014 și 2015, cei doi fermieri, reprezentanți ai cooperativei agricole “Cozancea Farm”, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), documente și declarații false, în baza cărora ar fi obținut, în mod necuvenit, subvenții pentru terenurile cu destinația pășune, situate pe raza comunei Blândești, în valoare totală de 988.883 lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă cu suma menționată mai sus.

„În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor imobile ce aparțin celor doi inculpați, reprezentanți ai cooperativei agricole Cozancea Farm„, susţin procurorii anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Botoșani, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

APIA s-a constituit parte civilă în acest dosar, în vederea recuperării prejudiciului.

Google New Urmareste-ne pe Google News

One thought on “Fermieri din Botoşani acuzaţi de fapte de corupţie. Au ajuns pe mâna procurorilor DNA

  1. Au picat în plasă! Altcineva a profitat de bani, ei fost au fost manipulați! Coroi, mai dormi noaptea?? Tic tac , tic tac… vine ceasul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *