Partidele politice, obligate să-și retragă afișele și panourile electorale de dimensiuni mari după 10 mai. Ce amenzi riscă dacă încalcă normele

Regulile pentru afisajul electoral au devenit mai stricte în ultimii ani. Odată cu începerea campaniei, partidele politice, chiar și candidații independenți, sunt obligați să-și retragă afișele, corturile și panourile gigantice.

Din 10 mai, trebuie să fie afișate doar postere de 50 cm lungime și 35 cm lățime. Afișele care convoacă întruniri electorale trebuie să fie și mai mici, de dimensiunea foilor A3. Cei care încalcă aceste norme pot să fie amendați cu 600 – 3.000 lei.

Pentru a se asigura că există transparență, afișele tuturor partidelor și candidaților (maxim două per formațiune politică) trebuie să fie lipite, una lângă alta, în mod egal,  doar pe panouri special amenajate.  Astfel, candidații și partidele mari care dispun de mai multe resurse financiare pentru campaniile lor electorale  nu mai au dreptul să eclipseze candidații independenți sau partidele mici care dispun de resurse financiare mai puține.

Campania electorală se poate desfășura în mediul online.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Comuna din Botoșani în care o singură persoană candidează pentru funcţia de primar: „Este o situaţie atipică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *