Proiect eolian uriaș în patru comune din Botoșani. Investiția este de peste 531 milioane de euro

Un proiect de ansamblu de producție de energie regenerabilă din vânt, compus din 3 parcuri eoliene ce ar urma să fie amplasate pe teritoriile a 4 comune din județul Botoșani, a ajuns în faza acordului de mediu, relevă date analizate de Profit.ro.

Proiectul presupune o putere instalată însumată de 305 MW, împărțită în 3 unități, de 75, 112 și 118 MW. Valoarea totală a investiției este estimată la peste 531 milioane euro. Ansamblul eolian va ocupa o suprafață de teren de aproape 84 de hectare, în comunele botoșănene Adășeni, Avrămeni, Manoleasa și Mitoc.

Dezvoltatorul este firma locală Mitoc Partners SRL, deținută indirect de companiile italienești Fri-El Hidro Power (38,25%) și Alerion Clean Power (36,75%), alături de avocatul român Edward Dobre (25%), conform termene.ro.

Compania a depus la Autoritatea de resort raport de mediu și studiu de evaluare adecvată pentru proiect, luna aceasta fiind programată o dezbatere publică pe marginea acestora. Grupul Fri-El, care include și Alerion, a fost fondat și este deținut de frații Thomas, Josef și Ernst Gostner, unii dintre cei mai mari fermieri din România, furnizori pentru Barilla și Nestlé, care dețin cea mai mare exploatație de cereale bio din România.

Google New Urmareste-ne pe Google News

One thought on “Proiect eolian uriaș în patru comune din Botoșani. Investiția este de peste 531 milioane de euro

  1. Proiectul eolian prezentat este o inițiativă impresionantă și un pas mare spre sustenabilitate. Investiția masivă și colaborarea dintre firmele locale și internaționale arată angajamentul serios pentru energia regenerabilă. Sper să vadă acest proiect realizat și să aducă beneficii comunităților din Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *