Doctorița cu 5.000 de euro lunar, care a luat mită de la sute de pacienți. O botoșăneancă i-a dat o pungă cu cadouri după ce s-a prezentat cu soțul său bolnav de cancer

Doctorița Anca Ababneh, fostă Dumitrovici, de la Spitalul Județean Suceava, a fost condamnată la doi ani și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată (280 de acte materiale). Termenul de supraveghere stabilit este de patru ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 zile în cadrul uneia dintre următoarele două entităţi: Primăria Municipiului Suceava sau Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Ea lua banii bolnavilor de cancer, cât și ai aparținătorilor lor, fără nicio nonșalanță. Rareori aceasta spunea că nu era nevoie de ”atenții”… dar și atunci lua mita. Aceasta s-a bucurat de fiecare ”atenție” primită, în loc să se mulțumească cu cele circa 5.000 de euro pe care îi făcea lunar și să refuze categoric orice mită din partea aparținătorilor și pacienților speriați de moarte. Printre cei care îi ofereau atenții se numără și bolnavi din județul Botoșani, potrivit stireasucevei.ro.

La data de 17.01.2023, ora 14:32:17, aparținătoarea unui pacient a intrat în cabinet iar la ora 14:33:22 a așezat pe biroul de lucru al inculpatei o cutie de cadou de culoare vișinie conținând o sticlă de șampanie pe care inculpata a luat-o și a așezat-o pe colțul stâng al mesei de lucru.

La ora 14:36:02 aparținătoarea a așezat pe biroul de lucru și un borcan de cafea pentru care inculpata a mulțumit.

La ora 14:36:14, în timp ce interlocutoarea părăsea cabinetul medical, inculpata a preluat borcanul de cafea și l-a așezat pe podea în partea dreaptă a biroului de lucru, apoi a luat cutia de cadou și a așezat-o pe al doilea raft al dulapului situat în partea dreaptă a mesei de lucru.

Cu ocazia audierii în calitate de martor, aparținătoarea a declarat că în cursul lunii septembrie 2022 soțul său a fost diagnosticat cu cancer de prostată, cu metastază osoasă, fiind tratat mai întâi la Spitalul municipal Botoșani, unde datorită condițiilor existente a luat decizia de a-l transfera în Italia pentru tratamentul specific. Totodată, cu ocazia prezentării soțului său la spitalul din Botoșani a auzit de la diferiți pacienți că se dădeau diferite sume de bani la medicii oncologi din cadrul acelei unități medicale, motiv pentru care în vederea eliberării concediului medical l-a înscris pe acesta la doctorița inculpată din cadrul Spitalului Județean de Urgență ” Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. La data de 17.01.2023 s-a prezentat singură la cabinetul inculpatei din Ambulatoriu pentru a i se emite certificatul de concediu medical necesar soțului, ocazie cu care a așezat pe biroul de lucru al acesteia o pungă de cadouri conținâd o sticlă de șampanie și o cafea. Cu ocazia altor vizite efectuate la cabinetul medical mai sus menționat nu a oferit sume de bani sau alte foloase inculpatei.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *