Un polițist de la IPJ Botoșani și-a amenințat un coleg de serviciu. Cum a fost pedepsit agentul de poliție!

Un polițist de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani și-a amenințat un coleg de serviciu și a fost condamnat pentru ultraj. Este vorba de Flavius Moroșanu, care lucra ca Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Dorohoi.

În urmă cu cinci ani, acesta a adresat amenință cu moartea unui coleg de muncă de la Biroul rutier din cadrul Poliției Dorohoi  și a refuzat prelevarea de probe biologice de sânge, după un incident în trafic pe o stradă din municipiul Dorohoi.

Polițistul de circulație intervenise după un apel la 112 care anunțase că portiera unei mașini a căzut pe o stradă. Ajuns la fața locului, agentul rutier a dat nas în nas cu Flavius Moroșanu, care era implicat în incidentul respectiv.

Nemulțumit că este pus să sufle în etilotest, Moroșanu a devenit recalcitrant și a proferat injurii și amenințări la adresa colegului său și a refuzat să sufle și să fie dus la sânge.

În urma acestui, scandal, conducerea IPJ Botoșani a dispus efectuarea unei anchete disciplinare, în paralel cu o anchetă penală efectuată de procurori.

Trimis în judecată pentru ultraj și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, Flavius Moroșanu a fost condamnat, în această săptămână, la un an și două luni de închisoare cu suspendare. Decizia aparține Judecătoriei Dorohoi și nu este definitivă.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul Moroșanu Flavius, pentru săvârșirea infracțiunii de „ultraj” prev. și ped. de art. 257 alin. 1 și alin. 4 Cod penal rap. la art. 206 alin. 1 Cod penal, la pedeapsa de 6 (șase) luni închisoare. Condamnă pe același inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, prev. şi ped. de art. 337 Cod penal, la pedeapsa de 1 (unu) an închisoare. În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b rap. la art. 38 alin. 1 din Codul penal, constată că cele două infracțiuni au fost comise de inculpat în concurs şi în consecință contopește pedepsele aplicate inculpatului prin prezenta sentință, urmând ca acesta să execute pedeapsa rezultantă de 1 (unu) an și 2 (două) luni închisoare.

În temeiul art. 91 alin.1 și al art. 92 alin.1 şi 2 din Codul penal, dispune față de inculpat suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termenul de supraveghere fiind de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În temeiul art. 92 alin.3 şi al art. 93 alin.1 din Codul de procedură penală, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței şi orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. În temeiul art. 92 alin.3 şi al art.93 alin.2 din Codul penal, pe durata termenului de încercare inculpatul are obligația să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulate de către serviciul de proba?iune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate apreciat ca adecvat de către Serviciul de Probațiune Botoșani.

În temeiul art. 93 alin. 3 din Codul penal, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile la Primăria municipiului Dorohoi sau la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi, programul de executare al acestei activități urmând să fie stabilit de către Serviciul de Probațiune Botoșani.

În temeiul art. 91 alin. 4 din Codul penal, precum şi al art. 404 alin. 2 din Codul de procedură penală, atrage atenția inculpatului că pe viitor conduita sa trebuie să fie una conformă normelor de conviețuire socială, precum și că în cazul în care va mai comite infracțiuni, nu va respecta măsurile de supraveghere sau nu va executa obligațiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere, se expune la posibilitatea revocării suspendării executării pedepsei sub supraveghere, cu consecința dispunerii executării pedepsei. Admite acțiunea civilă formulată de partea civilă Nenișcu Adrian.

Obligă inculpatul să achite părții civile cu titlu de daune morale suma de 3.000 lei. În baza art. 274 alin.1 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpat la plata către stat a sumei 1.550 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de acesta, din care suma de 550 lei în faza de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei sentin?e. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței astăzi 24 aprilie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *