Două femei din Botoșani au furat 1,6 milioane de lei de la o instituție de credit. Modul de operare te lasă fără cuvinte

Două femei din Botoșani au furat 1,6 milioane de lei de la o instituție de credit, iar modul de operare al acestora te lasă fără cuvinte. Cele două lucrau la unitatea din Botoșani a societății Provident Financial România IFN SA și au reușit să încheie nu mai puțin de 906 contracte de împrumut fictive prin care și-au însușit banii băncii.

Practic, folosindu-se de identitatea altor persoane, una dintre angajatele Provident Financial România IFN SA a încheiat 755 de contracte de împrumut în numele acestora, iar suma de 1,22 milioane de lei a fost însușită de aceasta. Cea de-a doua angajată a încheiat 151 de contracte, obținând ilegal suma de 421.000 de lei.

În urma unui proces care a durat mai bine de doi ani, femeile au fost condamnate fiecare la câte trei ani de închisoare și au fost obligate să restituie către societatea de creditare sumele obținute ilegal.

Curtea de Apel Suceava s-a pronunțat definitiv, marți, în acest dosar.

Solutia pe scurt:

În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpatele Aioniţoie Irina-Florentina şi Tărnăuceanu Mihaela-Carmen şi partea civilă SC Provident Financial România IFN SA împotriva sentinţei penale nr. 587 din 25.04.2023 a Judecătoriei Botoşani. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obliga apelantele să plătească statului câte 300 lei, fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare din apel. În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani împotriva sentinţei penale nr. 587 din 25.04.2022 a Judecătoriei Botoşani. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând: Înlătură aplicarea art.38, art.39 alin.1 lit.b Cod penal și repune în individualitatea lor pedepsele aplicate inculpatelor Aioniţoie Irina-Florentina şi Tărnăuceanu Mihaela-Carmen.

În baza dispozi?iilor art. 396 alin. 1, 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpata Aionţoaie Irina-Florentina, pentru săvârșirea infracţiunii de „în?elăciune în formă continuată” (151 de acte materiale), prev. de art. 244 alin. 1 și 2 Cod penal cu aplicarea art. 35 Cod penal la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare. În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpata Aionţoaie Irina-Florentina, pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals în formă continuată” (755 de acte materiale), prev. de art. 323 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art. 38 raportat la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte cele două pedepse şi aplică inculpatei apelante pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv un spor de 6 luni închisoare, inculpata Aioniţoaie Irina-Florentina urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani închisoare. În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpata Tărnăuceanu Mihaela-Carmen, pentru săvârșirea infracţiunii de „complicitate la înșelăciune în formă continuată” (151 de acte materiale), prev. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 244 alin. 1 și 2 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare.

În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpata Tărnăuceanu Mihaela-Carmen, pentru săvârşirea infracţiunii de „fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată” (755 de acte materiale), prev. de art. art. 322 alin. 1 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art. 38 raportat la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte cele două pedepse şi aplică inculpatei apelante pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv un spor de 6 luni închisoare, inculpata Tărnăuceanu Mihaela-Carmen urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani închisoare. Majorează termenul de supraveghere, în cazul ambelor inculpate, la 4 ani. Menţinute celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu sunt contrare prezentei decizii. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, celelalte cheltuieli judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată azi, 11.07.2023, prin punerea hotărârii la dispoziţia păr?ilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 teza finală Cod procedură penală.

Administratorul unei terase din Botoșani, amendat de polițiștii locali. Vezi din ce motiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *