Botoșăneanul care a renunțat la fotbal pentru atletism participă la Campionatul Mondial din Budapesta

Botoșăneanul care a renunțat la fotbal pentru atletism participă la Campionatul Mondial din Budapesta. Tânărul de 31 de ani, Alexandru Corneschi, se antrenează intens pentru competițe.

„Voi alerta în luna august, la Campinatul Mondial de Atletism de la Budapesta. Cursa de maraton va fi la ora 07.00, nu va fi diferență de fus orar, nu va fi diferență de temperatură, de climă, deci lucrul acesta mă avantajează maxim așa că nu îmi rămâne altceva de făcut decât să mă antrenez cu drag și spor pentru cursa de maraton”, a spus botoșăneanul.

Dacă îl întrebai pe copilul Alexandru Corneschi care este sportul care l-a vrăjit și care l-ar fi tentat spre performanță, ar fi numit sportul rege – fotbalul.

„Atletismul nu a fost prima mea dragoste. Eu îndrăgeam cam orice sport care implica efort, transpirație, dar în copilărie, în cartierul unde am crescut, fotbalul era pe primul plan. Mi-a plăcut de mic fotbalul, jucam mult, mereu cu băieții de la scările alăturate, dar tatăl meu a sesizat că indiferent ce făceam, ajungeam acasă cu tricoul ud, transpirat tot, obosit, așa că s-a gândit să îmi consum energia într-un mod mai organizat. Și a zis să încercăm la Liceul Sportiv. Eram hotărât să merg acolo pentru fotbal, spunea, într-un interviu, botoșăneanul.

A renunțat însă la fotbal pentru atletism.

Dar întâmplarea a fost că am văzut un antrenament al fotbaliștilor de acolo și nu mi-a plăcut: trebuia să fie o echipă, dar nu asta am văzut. Trăgea fiecare pentru el. Nu am văzut o pasă și, clar, nu aducea a joc de echipă. Atunci mi-am spus că dacă tot sunt muncitor și îmi place să fac performanță, să îmi aleg ceva mai individualizat. Așa am ajuns la atletism. Am început antrenamentele, chiar dacă nu îmi plăcea foarte mult. Simțeam că efortul este destul de mare și în primă fază încercam să mai trag chiulul de la câte o ședință de pregătire. Vedeam că sunt destul de bun la viteză – băteam colegi care aveau câțiva ani de antrenament, asta în condițiile în care eu am început atletismul în clasa a șasea. Ei aveau șase ani de experiență în plus față de mine, dar nu făceau față la viteză. Dar, în Moldova, cam toți atleții vin pe partea de fond și semifond, pentru că nu avem bază bună de antrenament pe stadioane. Așa că am început alergările pentru crosuri și apoi pentru campionatele pe pistă”, a spus Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *