Nu scapă de control judiciar! Curtea de Apel Suceava decide ca primarul Botoșaniului să rămână sub control judiciar

Cosmin Andrei nu scapă de control judiciar!.Curtea de Apel Suceava a decis, miercuri, ca primarul Botoșaniului să rămână sub control judiciar. Judecătorii de la Suceava au admis contestația depusă de procurorii DNA față de decizia de vineri a Tribunalului Botoșani prin care a fost revocată măsura controlului judiciar instituit în cazul lui Cosmin Andrei.

Solutia pe scurt: În temeiul art. 205 Cod procedură penală admite contestaţia formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava împotriva încheierii penale nr. 143 din data de 10.05.2024 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Botoşani în dosarul nr. 830/40/2024/a1.1. Desfiinţează, în totalitate, încheierea atacată, şi rejudecând: În temeiul art. 348 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 207 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată prin Ordonanța nr. 3/P/2024 din 02.02.2024 a D.N.A. Serviciul Teritorial Suceava, prelungită prin Ordonanţa nr. 3/P/2024 din 25.03.2024 a D.N.A. Serviciul Teritorial Suceava, faţă de inculpatul ANDREI COSMIN – IONUȚ, trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, prevăzută de art. 12 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 78/2000. În temeiul art. 207 alin. 4 Cod procedură penală rap. la art. 215 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpatul ANDREI COSMIN – IONUȚ, în aceleași condiții în care a fost luată, cu modificarea obligațiilor de la lit. b) și e) din ordonanță, în sensul informării și încuviințării prealabile a organului judiciar în fața căruia se află cauza (în loc de DNA ST Suceava). În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată astăzi, 15.05.2024, prin punerea minutei încheierii la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 405 alin. 1 teza finală Cod procedură penală.

Cosmin Andrei, trimis în judecată

Soluţia dată de Curtea de Apel Suceava vine la câteva zile după ce edilul şef al Botoşaniului a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

În august 2021, botoşăneanul ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei, unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional superior” scos la concurs de Direcția de Impozite și Taxe, instituție din subordinea primăriei. Femeia ar fi promovat concursul și ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *