Lucian Trufin: „Așa cum am sprijinit ca senator producătorii locali, la fel voi susține toți fermierii botoșăneni în calitate de președinte al Consiliului Județean”

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, senatorul Lucian Trufin a participat la finalul săptămânii trecute la Târgul Agro-Zoo de la Popăuți unde le-a adresat fermierilor și producătorilor locali din Botoșani un mesaj de susținere necondiționată pentru toată munca lor pe care o fac zi de zi.

Așa cum am reușit să sprijin ca senator cultivatorii locali prin proiectele de legi elaborate și prin programele guvernamentale adoptate, tot așa voi sprijini în calitate de președinte al Consiliului Județean toți fermierii botoșăneni, astfel încât hrana sănătoasă, de calitate să ajungă la toți locuitorii din județul Botoșani. Toți agricultorii din județul nostru vreau să știe că întotdeauna vor avea în mine un partener și un susținător al revigorării satului românesc și al produselor autohtone. Consiliul Județean va susține realizarea de centre locale pentru valorificarea produselor fermierilor botoșăneni pentru crearea de locuri de muncă și pentru susținerea produselor din Botoșani”, a declarat Lucian Trufin.

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani a făcut referire la faptul că împreună cu mulți dintre fermierii și producătorii locali a lucrat la mai multe proiecte legislative care astăzi sunt în vigoare: legea privind practicile comerciale neloiale, legea limitării adaosurilor comerciale la alimente, legea laptelui, legea vânătorii, legea privind vânzarea terenurilor agricole și multe altele.

Legea privind practicile comerciale neloiale: încetarea abuzurilor supermarketurilor asupra fermierilor și producătorilor români.

Legea plafonării adaosurilor comerciale la alimentele de bază prin limitarea adaosului comercial la principalele alimente de bază pentru protejarea consumatorilor și a producătorilor.

Legea laptelui pentru susținerea producătoriilor de lactate autentice și protejarea consumatorilor să cumpere lapte și nu înlocuitori.

Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic prin care fermierii sunt despăgubiți în urma pagubelor produse de animalele sălbatice.

Legea privind vânzarea terenurilor agricole unde au prioritate tinerii fermieri și vecinii proprietari. Terenurile agricole pot fi exploatate de cei cu experiență în activități agricole.

Există soluții pentru un trai mai bun!

Continuăm dezvoltarea județului!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *