Teatrul, o nouă materie în programă şcolară

Festivalul de teatru francofon BotosaniSocietatea evoluează în permanenţă, iar una dintre principalele preocupări ale umanităţii este dezvoltarea personală.

De obicei, formarea ei are loc la vârsta adolescenţei, când se definesc cele mai importante trăsături de caracter. De câţiva ani, adolescenţii din România au devenit mult mai interesaţi de acest domeniu, care cunoaşte în prezent o ascensiune importantă. Au apărut din ce în ce mai multe trupe şi festivaluri de teatru, dedicate liceenilor.

Ministrul Educaţiei vrea teatrul ca materie în şcoli

Performanţă atinsă de unii tineri este uimitoare, reuşind punerea în scenă a unor piese de mare profunzime. Nivelul lor de performanţă este apreciat de profesionişti ai teatrului, care îi încurajează pe cei mai talentaţi dintre ei să urmeze o cariera în domeniu. Această evoluţie a fost remarcată şi de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care a propus în luna februarie să introducă studiul teatrului şi al filmului în şcoli.

Printre cele mai cunoscute trupe de teatru de adolescenţi sunt trupele AS (Bucureşti, Colegiul Naţional Gheorghe Lazar) şi Atelierul de teatru (Botoşani, Colegiul Naţional Mihai Eminescu). Cele două se bucură de aprecierea profesioniştilor la toate festivalurile din ţară la care participă, iar efortul depus este recompensat cu fiecare trofeu pe care îl primesc.

Ultimul spectacol pe care îl promovează liceenii de la AS este o dramatizare a romanului ,,Never let me go”, un spectacol care vorbeşte despre importanţă vieţii.

Pentru a vă convinge de calitatea şi dezvoltarea pe care a cunoscut-o acest domeniu, puteţi participa la Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni ,,Florian Pittiş”, care se desfăşoară în perioada 13-15 mai, la Teatrul Bulandra – Sala Toma Caragiu. Trupele de teatru participante vor fi evaluate de Virgil Ianţu, Anda Pittiş şi Nicu Alifantis.
Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *