Judecători noi la Botoșani! Cei doi au venit prin transfer la Judecătoria Botoșani. Vezi cine sunt!

Doi judecători noi au venit în instanța botoșăneană. Aceștia s-au transferat de la Iași și Focșani la Judecătoria Botoșani. Este vorba despre Mihaela Laura Calinciuc de la Judecătoria Iași și Marius Tănase, de la Judecătoria Focșani.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât transferul judecătorilor începând cu data de 01.07.2024.

Județul nostru este în continuare printre cele mai afectate din țară, potrivit judecătorului Alin Ene, care a prezentat situația actualizată a posturilor de judecători de la nivelul judecătoriilor.

Ca urmare a măsurilor luate de Consiliul Superior al Magistraturii în domeniul resurselor umane, comparativ cu situația existentă la 1 februarie 2024, rezultatele sunt urmatoarele: reducerea totalului de posturi vacante de judecători la judecătorii de la 31% la 13%, reducerea de la 49 la 16 a numărului de judecătorii cu un deficit de personal de cel puțin 50%, iar creșterea de la 12 la 56 a numărului judecătoriilor cu grad de ocupare de 100%.

Cele mai afectate județe sunt în prezent următoarele:
1. Harghita – 35% posturi vacante,
2. Ilfov – 30% posturi vacante,
3. Botoșani – 28% posturi vacante,
4. Bistrița Năsăud – 27% posturi vacante.

Datele nu au în vedere posturile temporar vacante.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *