Medicul acuzat de moartea Alexandrei Ivanov și-a strămutat procesul privind concedierea. Ce instanță va judeca desfacerea contractului său de muncă

Medicul acuzat de moartea Alexandrei Ivanov și-a strămutat procesul intentat Spitalului Județean de Urgență Mavromati, ca urmare a faptului că i-a fost desfăcut contractul de muncă. Mariana Pitrop, care este considerată vinovată de moartea tinerei de 25 de ani care a mers la Maternitate să nască, dar nu a mai revenit acasă, a cerut ca procesul să nu se judece la Botoșani.

Curtea de Apel Suceava a decis, la sfârșitul lunii aprilie, ca dosarul Marianei Pitrop privind concedierea să fie mutat la Tribunalul Suceava.

Decizia concedierii Marianei Pitrop a fost luată la începutul lunii decembrie 2023 de conducerea de atunci a Spitalului Județean de Urgență Mavromati pe baza unei propuneri venite din partea Comisiei de disciplină.

Google New Urmareste-ne pe Google News

„Dacă se intervenea, astăzi trăia”

Pe 17 august 2023, Alexandra Ivanov a ajuns cu ambulanța la Spitalul Județean din Botoșani. Ora internării a fost 23:30. Sângerare genitală externă redusă și dureri hipogastrice au fost motivele inițiale.

După 8 ore, pe 18 august la 7:30 starea i s-a înrăutățit, a fost mutată în ATI, însă a fost prea târziu. La 8:20 s-a declarat decesul. Pentru că nu a fost tratată, deși s-a plâns de dureri mari. De pe patul de spital le-a trimis sms-uri disperate atât medicului curant cât și celui de gardă, însă niciunul nu i-a răspuns.

Specialistul care a interpretat rezultatele necropsiei a avansat o notă personală. „Probabil că, dacă s-ar fi luat măsura evacuării de urgență a produsului de concepție (făt – n.r.) și tratamentul antibiotic multimodal, astăzi ar fi trăit”.

Reacția fratelui Alexandrei Ivanov după ce medicul de gardă a fost concediat. „Nu vreau să par un om rău…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *