Mii de PET-uri găsite la fabrica ilegală de băuturi alcoolice a familiei Aniculăesei

descinderi producatori alcoolDescinderile de săptămâna trecută de la fabrica clandestină de băuturi alcoolice a societăţii Chiquita Drinks, controlată de fraţii Bogdan şi Dragoş Aniculăesei, s-au finalizat cu un dosar penal. Potrivit Poliţiei Române, în baza informaţiilor existente la nivelul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, a fost solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalului Botoşani înregistrarea unui dosar penal şi autorizarea de către instanţa competentă a efectuării unei percheziţii domiciliare la un punct de lucru nedeclarat al unei societăţi comerciale din cele verificate, unde reprezentanţii legali au refuzat să permită accesul echipelor de control în incintă.

În urma efectuării percheziţiei domiciliare au fost identificate ca depozitate peste 7.600 ambalaje folosite la îmbutelierea băuturilor alcoolice despre care existau informaţii potrivit cărora în acest spaţiu se produceau în mod ilegal băuturi alcoolice.

Comisariatul General şi secţiile judeţene Bacău, Suceava, Iaşi, Vaslui, precum şi inspectori vamali din cadrul D.R.A.O.V. Iaşi, beneficiind de suportul logistic şi informativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi al D.G.I.P.I., au desfăşurat o acţiune pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani, pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor ilegalităţi ce se comit în domeniul producerii şi comercializării alcoolului şi băuturilor alcoolice, efectuându-se controale la 28 de societăţi comerciale şi puncte de lucru ale acestora.

Pe perioada derulării acţiunii s-au inventariat stocurile faptice şi scriptice ale mărfurilor produse, deţinute sau comercializate de către acestea, respectiv o cantitate totală de 235.000 litri alcool şi 151.000 litri de băuturi alcoolice. Din aceste cantităţi au fost ridicate probe şi contraprobe care vor fi înaintate de către comisarii Gărzii Financiare Laboratorului Central Vamal în vederea stabilirii concentraţiei alcoolice a produselor verificate.

De asemenea, au fost verificate, inventariate şi confruntate 1.565.000 banderole de marcaj, precum şi modul de aplicare a acestora pe produsele finite destinate comercializării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *