FOTO Botoșăneanul care a luat aurul pentru România, la Olimpiada Internațională Științele Pământului: M-am pregătit mult, mă așteptam la un rezultat bun

Botoșăneanul care a luat aurul pentru România, la Olimpiada Internațională Științele Pământului, se întoarce acasă. Daniel Malanca ne-a declarat că nu a fost surprins de rezultatul obținut, chiar dacă competiția a fost acerbă, întrucât s-a pregătit foarte mult pentru această olimpiadă.

„A fost bine! Eu m-am așteptat la un rezultat, adică m-am pregătit mult pentru olimpiadă. Nu știam ce competiție o să am, nu știam la ce să mă raportez, dar mă așteptam la un rezultat bun. Anul acesta am terminat clasa a XII-a, deci practic este un sfârșit pentru cariera mea de olimpic în liceu și gimnaziu”, ne-a mărturisit botoșăneanul.

Absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Daniel va studia la Politehnica din București, la Automatică și Calculatorare.

România a obțintu rezultate excelente la Olimpiada Internațională Științele Pământului (IESO 2023), organizată online de India în perioada 20-26 august 2023, cu participarea a 172 de elevi din 29 de țări.  Elevii români au participat la testul principal, intitulat DMT (Data Mining Test) și la alte trei probe opționale.

La testul principal, DMT, organzatorii au impus regula ca numărul maxim de medalii posibil de obținut de o țară să fie limitat la 4, indiferent câți concurenți participă din țara respectivă. Din România au participat 8 elevi. Daniel Malanca și Andrei Vlad David din Buzău au obținut aurul.  Ioana Daria Cristea – clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu”, Bacău și Mihai Manta – clasa a XI-a la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, Ploiești, au obținut argintul.

Ceilalți 4 elevi au primit calificativul „Very Good” – cu un punctaj echivalent medaliei de argint. Dat fiind că se acordaseră deja 4 medalii, au fost nominalizați doar cu calificativ: David Georgescu – clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța,  Radu Mihnea Negovan – clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu“, București, Beatrice Corina Cristea – clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Sibiu,  Alexandru Barnea – clasa a XI-a la Colegiul Național Iași.

La proba opțională, NTFI (National Team Field Investigation), au participat 6 elevi organizați în două grupe. O grupă a luat medalie de aur, iar cealaltă medalie de bronz.

Medalie de aur:  Ioana Daria Cristea,  David Andrei Vlad,  Alexandru Barnea, medalie de bronz: Beatrice Corina Cristea,  David Georgescu și  Mihai Manta.
La proba opțională (A-ES) Art in Earth Sciences, Beatrice Corina Cristea a primit calificativul „Good”. Cristea Ioana Daria a primit medalia de bronz în cadrul Premiului Mary Anning acordat pentru primele trei fete clasate, ca punctaj, la DMT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *