FOTO Preot din județul Botoșani, ridicat la rangul de iconom stavrofor de PS Nichifor Botoșăneanul

foto doxologia

Sâmbătă, 11 mai, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a poposit în mijlocul comunității din Todireni. Aici ierarhul a săvârșit sfințirea casei sociale amenajată de comunitate.

Este o zi de sărbătoare pentru că împlinirea unor lucrări încununate cu sfințirea acestora rămân o pagină în istoria unei parohii. Și rămâne o pagină de sărbătoare, o pagină care ne unește împreună, cei ce le-am gândit, cei ce am trudit, dar și cei ce ne bucurăm de ele, pentru că toate acestea sunt în slujba oamenilor, în slujba credincioșilor, așa cum am citit și în rugăciune, spre bucurie adusă lui Dumnezeu și oamenilor. De aceea, această lucrare ne unește în gând bun de rugăciune de cinstire adus lui Dumnezeu și oamenilor care au făcut posibile aceste lucrări. În jurul bisericii ne adunăm în când de slăvire și de cinstire, ne adunăm împreună și preoți și credincioși”, a spus Preasfințitul Nichifor.

La finalul slujbei, preotul paroh al bisericii din localitatea Todireni, Dinu Asaftei a primit rangul de iconom stavrofor.

Casa socială, atât de necesară locuitorilor comunei Todireni, are o suprafață de 278 de mp și cuprinde capela mortuară, sala de mese, bucătăria, spații anexe și o încăpere pentru activitățile parohiale. Din anul 2024, prin jertfa și strădania enoriașilor parohiei, a fost construit un altar de vară spre a fi de folos la săvârșirea sfintelor slujbe. Lucrările au început în anul 2023, cu implicarea credincioșilor și cu osteneala preotului Dinu Asaftei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *