VIDEO Botoșăneanul Gheorghe Țugui a cucerit inimile de pe scena „Românii au talent”. „Dacă vin în ProTV cu fanfara din Vorona și cu obiceiuri, am spart”

Botoșăneanul Gheorghe Țugui este rapsod popular și creator de măști. Încă din copilărie își făcea fluiere din cucută și încerca să cânte sau măcar să scoată niște note. A reușit să  îndeletnicească și acest meșteșug. Această ocupație reprezintă toată viața lui și încercarea sa constantă de a duce tradițiile moldovenești mai departe.

A moștenit totul de la tatăl său, care a fost unul din cei mai valoroși creatori de măști din țară. Cum masca merge cu muzica, el a completat această artă.

„Dacă vin în ProTV cu fanfara din Vorona și cu obiceiuri, am spart. Mă duc la Măruță, că-i vărsător de -al meu, să vezi cum mă primește”, a spus pe scenă botoșăneanul.

După ce a furat “furat” meserie la tatăl său, Gheorghe, din Vorona, a devenit cu timpul unul din cei mai apreciați artiști creatori. Cu siguranță, idolul său a fost și a rămas tatăl său, potrivit protv.ro. Când era trist, plângea și crea, iar la final râdea când se uita la expresivitatea măștii. Talentul l-a manisfetat peste tot în țară și peste hotare. A cântat în mai multe concerte și a apărut de mai multe ori la televizor.

La Românii au talent nu vrea să câștige premiul, ci vrea să câștige inimile oamenilor. A venit pe scena talentelor ca să arate lumii și celorlalți raspozi că încă mai trăiește. Gheorghe mai este pasionat și de astrologia veche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *