Ţurcanu propune încă 15 comune pentru Zona metropolitană

Florin Turcanu la sediul PNLŞeful Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, mai face o mutare în războiul cu primarul Ovidiu Portariuc. După ce acesta din urmă a respins, în această săptămână, propunerea de include în zona metropolitană a Cj şi a altor câteva comune, Ţurcanu vine cu propunerea ca din asociaţia constituită în jurul Botoşanilui să facă parte încă 15 comune. Este vorba de Ungureni, Unţeni, Văculeşti, Brăieşti, Copălău, Suliţa, Blândeşti, Dângeni, Gorbăneşti, Nicşeni, Roma, Tudora, Băluşeni, Cristeşti şi Coşula.

Preşedintele CJ motivează că localităţile propuse de el se află la o distanţă mai mică de 30 de kilometri de Botoşani, ceea ce le permite să facă parte din Zona metropolitană.

Dacă discutăm politic, şapte localităţi sunt conduse de primari PSD, trei de primari PNL, , patru de primari PDL şi un PC. Nu mă interează chestiunea politică. Mă interesează să avem o zonă metropolitană puternică„, a spus Ţurcanu.

Acesta a cerut primăriilor din cele 15 localităţi să adopte hotărâri ale Consiliilor Locale privind acordul de asociere la Zona metropolitană, iar apoi hotărârile vor fi supuse votului Consiliului de administraţie al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană”.

El dă asigurări că membrii CA vor vota accederea celor 15 comune în Zona metropolitană.

3 thoughts on “Ţurcanu propune încă 15 comune pentru Zona metropolitană

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Domnule Turcanu, 15 comune adaugate zonei metropolitane nu sunt suficiente.
    Eu propun ca toate satele din judetul Botosani sa se constituie in zona metropolina.
    Pina atunci, insa, te rog sa vezi in dictionar cuvintul ,,metropola”. Poate aduci niscai imbunatatiri in DEX.

  2. Distanta de 30 km e valabila pentru alte tari cu un alt grad superior de dezvoltare regionala. O zona metropolitana este un conglomerat urban, nu o organizatie de sate risipite si lipsite efectiv de o infrastructura comuna si de o administrare adecvata unui astfel de proiect. Altfel, riscam sa devenim curiosi cu astfel de idei care nici nu ne ajuta si nici nu corespund cu realitatea si cu posibilitatile din zona. Probabil ideea are legatura cu atragerea unor fonduri UE, dar greu de crezut ca aceste sate vor profita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *