Aparat de zbor prăbușit într-o localitate din Botoșani. Ce spun autoritățile

Foto: arhiva

Un aparat de zbor de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o localitate din județul Botoșani pe 29 februarie, iar un cetățean a făcut sesizare la 112. Oamenii s-au plâns că autoritățile nu au spus nimic despre acest incident până acum. 

„În data de 29 februarie, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat sprijinul Ministerului Apărării Naționale pentru cercetarea și analiza unui aparat de zbor fără pilot, de mici dimensiuni, pe care l-a identificat în apropierea localității Unțeni, județul Botoșani, ca urmare a sesizării făcute de un cetățean”, precizează Biroul de presă al MApN.

Echipa formată din specialiști ai MApN și ai altor instituții din Sistemul Național de Apărare a executat, în cursul aceleiași zile, cercetări la fața locului și a ridicat aparatul de zbor pentru expertizarea de natură tehnică.

„În urma expertizărilor, a rezultat că aeronava fără pilot era de proveniență civilă, neavând la bord echipamente de tip sau de uz militar și nici armament sau muniție”, precizează autoritățile.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *