Tu știi cum se consumă romul?

Romul Bumbu sau orice alt tip de rom este o băutură preferată de foarte mulți oameni și încărcată de istorie și de o legendă surprinzătoare. Romul Bumbu, la fel ca orice alt tip de rom, mai este cunoscut și sub numele de băutura piraților și îl poți savura simplu sau sub formă de cocktail. În rândurile care pe care urmează să le citești îți vom dezvălui câteva secrete în ceea ce privește consumul corect al rolului pentru ca tu să te bucuri din plin de savurarea acestuia.

Atunci când vorbim despre băuturile alcoolice, oamenii au diverse preferințe, de la bere, vin, gin tonic, rom și multe altele. Consumul ține atât de propriul gust, dar și de contextul specific în care te afli. Spre exemplu, în cazul în care te afli la un eveniment select, poate că te vei îndrepta către consumul unor băuturi mai fine, pe când dacă ieși cu prietenii în oraș, poate că vei alege să consumi o băutură mai comună, cum ar fi berea sau vinul. În orice caz, oricare ar fi contextul în care te afli, este important să știi care este modul ideal în care poți savura băutura respectivă.

Te invităm să afli deci cum să consumi corect romul Bumbu sau orice alt tip de rom.

Cum consumi rom simplu

În cazul în care dorești să consumi rom simplu și nu sub formă de cocktail, este important să știi că acesta poate fi consumat în pahare destinate consumului de whisky. Un alt detaliu important este acela că pentru o aromă intensă este indicat să ții paharul de rom Bumbu sau orice alt tip de rom în mână, pentru a îl încălzi ușor.

Un alt sfat util este acela de a nu îl inhala, așa cum faci în cazul vinului, deoarece mirosul este mult mai pregnant și mai puternic și s-ar putea să nu îți placă neapărat acea senzație. Ce trebuie să faci, în schimb, este să îl miroși ținând paharul la o distanță aproximativă și apoi, după ce te-ai obișnuit cu mirosul, să îl apropii de tine.

Este foarte important să acorzi atenție și primei înghițituri de rom Bumbu sau orice alt tip de rom. Te sfătuim să îl deguști cu o înghițitură mică pentru a te obișnui cu aroma și cu tăria alcoolului și apoi să te bucuri de el în ritmul tău.

Cum consumi romul în cocktail

În cazul în care nu ești neapărat un fan al consumului simplu de rom, îl poți savura sub formă de cocktail. Chiar dacă cel mai popular tip de cocktail care are în componența sa rom este Cuba Libre, află că există și alte tipuri de băuturi, cum ar fi Mojito sau Pina Colada. Ce e important de aflat aici este faptul că anumite cocktail-uri sunt recomandate pentru a fi consumate în timpul sezonului cald, iar altele în timpul sezonului rece. Spre exemplu, Cuba Libre poate fi savurat în tot timpul anului, pe când în timpul anotimpului călduros te poți bucura de un rom Bumbu sau orice alt fel de rom bând o Pina Colada sau un Mojito.

Pentru perioada rece a anului există varianta de Hot Buttered Rom, care te va ajuta să te încălzești, dacă ai nevoie de asta și evident să te relaxezi. Dacă în cazul romului simplu nu există neapărat o rețetă, în ceea ce privește cantitățile, în cazul cocktail-ului este important să știi care sunt cele mai indicate metode de preparare. Dacă îl consumi în oraș, nu te interesează neapărat modul în care se prepară, însă dacă vrei să îl savurezi acasă, este nevoie să te documentezi. În ceea ce privește modul de preparare, găsești pe internet o grămadă de rețete, așa că te sfătuim să te documentezi înainte să îl consumi sub formă de cocktail.

Acum, că știi mai multe despre cum trebuie să consumi romul pentru a te bucura din plin de acesta, nu îți rămâne decât să le pui în practică și să îți amintești că este important să nu faci excese.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *