Un nou val de praf Saharian vine peste România odată cu ciclonul. Alertă ANM de ultimă oră

foto: Facebook/ Catalin Urdoi

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că un nou val de praf saharian loveşte România în următoarele ore. În perioada 21 – 22 mai circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, peste sud-estul Europei.

În seara zilei de marți (21 mai) și în cursul nopții de marți spre miercuri (21/22 mai) această masă de aer va fi prezentă și deasupra României, în special peste regiunile vestice și sud-vestice, în timp ce miercuri (22 mai) va mai fi prezentă peste nord-vestul, centrul și sudul României.

Ca urmare a ploilor prognozate în țara noastra, în următoarele 48 de ore, depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele menționate mai sus.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prognoza.

Două alerte Cod galben de ploi torențiale, vijelii puternice şi căderi de grindină au fost emise de ANM pentru câteva zile, în mai multe zone ale României.

De asemenea, meteorologii vorbesc şi de instabilitate atmosferică accentuată pentru perioada următoare.

Primul cod galben de ploi torențiale, vijelii puternice şi căderi de grindină este valabil de marți, ora 16:00 până miercuri ora 10:00.

În această perioadă, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și sudul Crișanei, unde se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze de 50-70 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

Sursa: antena3.ro

BRD vinde tot și își încetează activitatea. Ce se va întâmpla cu toate creditele clienţilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *