Încep lucrările la Parcul de agrement Cornişa. Vezi termenul de finalizare!

parc cornisa Botosani la predarea amplasamentului Compania Electroalfa va demara, în scurt timp, lucrările de construcţie a Parcului regional de agremement de la Cornişa din municipiul Botoşani. Primarul Ovidiu Portariuc a predat, luni, terenul către constructor, urmând ca acesta să înceapă execuţia efectivă.

În acelaşi timp, municipalitatea a virat către firma patronată de Gheorghe Ciubotaru 1,8 milioane lei, bani necesari pentru începerea lucrărilor. Ulterior, Primăria va primi alţi 15 milioane de lei ca prefinanţare de la Ministerul Dezvoltării.

parc cornisa Botosani la predarea amplasamentului Potrivit directorului general al Electroalfa, Petruş Cândea, la parcul Cornişa vor lucra, în momente de vârf, peste 500 de oameni.

„Vrem să utilizăm forţa de muncă din Botoşani. Cât se poate de mult, vrem să utilizăm firmele care există în Botoşani. Separat, va fi forţă de muncă numai pentru lucrările super-specializate”, a afirmat Cândea.

Primarul Ovidiu Portariuc susţine că termenul de finalizare a parcului este de doi ani, însă este convins că bazinele de înot vor fi gata anul viitor.

„De astăzi în 24 de luni proiectul va trebui să fie finalizat. E un proiect în care se crează câteva sute de locuri de muncă. Cred că multe firme de construcţii vor fi implicate în următorii doi ani în această lucrare. Ulterior, va pune Botoşaniul pe harta turistică. Cred că la trei luni vor fi semne vizibile în ceea ce priveşte sistematizarea, iar primele bazine cred că la anul vor fi funcţionale”, a spus Portariuc.

3 thoughts on “Încep lucrările la Parcul de agrement Cornişa. Vezi termenul de finalizare!

  1. Punerea Botosaniului pe harta turistica este stric conditionata de infrastructura . Fara infrastructura si reabilitarea si mai ales punerea in valoare si promovarea obiectivelor turistice (case memoriale, muzee, locuri cu rezonanta istorica si culturala, etc. ) Botosaniul nu v-a fi in veci pe harta turistica reala ci doar cel mult pe cea virtuala dar si de aceea tre sa se ocupe niste specialisti in domeniu. Altfel in cel mult 4 – 5 ani Botosaniul v-a arata mai rau decit arata acuma, sa zicem Darabaniul. Sa nu ne imbatam cu apa chioara. PUNCT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *