Se schimbă Codul Rutier. Poliţia va verifica periodic marcajele rutiere

Vom avea drumuri mai sigure. Cel puţin în teorie. Codul Rutier va fi modificat pentru a permite poliţiei să verifice periodic marcajele rutiere. Şi nu doar să verifice, ci să şi notifice administratorul de drum, acolo unde sunt găsite probleme. Dacă acestea nu sunt remediate, administratorul de drum va fi amendat.

Proiectul de lege care a trecut de Parlament merge acum la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Odată intrată în vigoare, legea va obliga poliția rutieră să verifice o dată la 12 luni modul în care sunt realizate marcajele publice.

Codul Rutier va fi modificat pentru a permite poliţiei să verifice periodic marcajele rutiere

În cazul în care constată nereguli, va trebui să notifice administratorul drumului care va avea la dispoziție trei luni să rezolve toate aceste nereguli. Ca de exemplu, într-o intersecție aglomerată din Capitală, în care se află cel puțin patru treceri pe pietoni, niciuna nu este semnalizată corespunzător. Marcazele de pe asflat s-au sters de multă vreme, iar mare parte din indicatoare sunt ascunse printre crengile copacilor.

Este o problemă pe care întâmpină atât șoferii, cât și pietonii în fiecare primăvară sau vară, atunci când copacii înfloresc. Legea urmează să intre în vigoare în perioada următoare, potrivit Observator.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *