Nu-i mai ia iarna pe nepregătite! Drumarii sunt gata să acționeze pe drumurile din județ. „Utilajele vor fi scoase în funcție de starea vremii”

Drumarii dau asigurări că nu îi va mai lua iarna pe nepregătite. Reprezentanții drumurilor naționale și județene au afirmat, joi, în cadrul Colegiului Prefectural că sunt pregătiți să intervină pe arterele de circulație. Au fost semnate contractele pentru utilaje și a fost achiziționat materialul antiderapant necesar pentru iarna 2023- 2024. 

„La ora actuală avem contracte semnate pentru toate bazele, respectiv baza Dorohoi, baza Botoșani, Trușești și Săveni, avem închiriate 40 de utilaje, la care se adaugă nouă utilaje proprii DJDP. Avem în stoc o mie de tone de material antiderapant. Utilajele vor fi scoase în funcție de starea vremii”, au declarat, în cadrul ședinței, reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani.

Secția Drumuri Naționale Botoșani dispune de acordul cadru valabil până la 29.12.2024 și un contract subsecvent la acordul-cadru ce urmează a se încheia în perioada următoare. Are 18 utilaje proprii.

DJDP Botoșani are un acord cadru încheiat cu asocierea dintre S.C. ”Ardelean Company Nord Vest” S.R.L. Baia Mare și S.C. ”07 CCC” S.R.L. Botoșani pentru Baza Botoșani, Baza Dorohoi și Baza Trușești și acord cadru încheiat cu S.C. ”Loial Trans S.R.L.” Manolești pentru Baza Săveni. Are 20 de utilaje proprii și 40 conform contractului.

În ceea ce privește persoanele vulnerabile, au fost identificate spaţii care pot asigura cazarea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice specifice iernii în judeţul Botoşani: 257 locaţii (cămine culturale, şcoli, săli de sport, grădiniţe, sedii instituţii publice) cu un număr de 10.669 locuri de cazare, 1.670 locuri capacitate de hrănire.

În evidențele Direcției de Sănătate Publică Botoșani și S.C. Avitum S.R.L. (Botoșani și Dorohoi) există un număr de 187 (Botoșani) și 85 (Dorohoi) pacienți dializați și 67 gravide aflate în trimestrul III de sarcină. Numărul clienților vulnerabili (persoane a căror viață depinde de aparatele medicale alimentate cu energie electrică) în judeţul Botoşani, conform datelor primite de la DELGAZ GRID SA este de 123 persoane.

Când își vor face apariția primii fulgi de zăpadă

După zilele cu temperaturi de peste treizeci de grade, vremea se schimbă radical. Meteorologii au anunțat când vor veni și primele ninsori.  Primii fulgi de zăpadă vor cădea la începutul lunii noiembrie sau chiar la sfârșitul acestei luni, în zona de munte a Transilvaniei, dar și în zonele de câmpie și deal, potrivit kanald2.ro. În ceea ce privește temperaturile, acestea vor scădea treptat de săptămâna viitoare.

Maximele vor fi cuprinse între opt-nouă grade în zona Transilvaniei și 13-14 grade în sudul și în vestul țării. Nopțile vor fi și ele mult mai răcoroase. Vom avea minime de până la minus două grade în partea Transilvaniei, 2-4 grade la București și șapte grade pe litoral .

Prima săptămână a lunii decembrie va aduce o scădere a temperaturilor iar primele semne ale iernii vor fi vizibile chiar și în sudul și estul țării Cu toate acestea, specialiștii nu sunt încă siguri dacă zăpada va reuși să își păstreze prezența, având în vedere temperaturile relativ mari pentru această perioadă. Dacă e să ne referim la primii fulgi de zăpadă pentru București, conform prognozelor de la AccuWeather, data estimată pentru primele ninsori este 4 decembrie.

Deși mulți își doresc un peisaj alb de Crăciun, șansele par să fie așadar reduse. Previziunile pentru București indică ninsori chiar și în ziua de 25 decembrie, însă acestea sunt însoțite de temperaturi relativ ridicate, ceea ce ar putea face ca stratul de zăpadă să se topească rapid. Situația pare a fi ceva mai favorabilă în zonele montane, unde se așteaptă ninsori în următoarele săptămâni.”

Suspendarea medicului Mariana Pitrop a expirat. Ce decizie a luat doctoriţa suspectată de moartea Alexandrei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *