După zilele cu soare din octombrie, vin ninsorile! Când își vor face apariția primii fulgi de zăpadă

foto ecopresa

După zilele cu temperaturi de peste treizeci de grade, vremea se schimbă radical. Meteorologii au anunțat când vor veni și primele ninsori.  Primii fulgi de zăpadă vor cădea la începutul lunii noiembrie sau chiar la sfârșitul acestei luni, în zona de munte a Transilvaniei, dar și în zonele de câmpie și deal, potrivit kanald2.ro. În ceea ce privește temperaturile, acestea vor scădea treptat de săptămâna viitoare.

Maximele vor fi cuprinse între opt-nouă grade în zona Transilvaniei și 13-14 grade în sudul și în vestul țării. Nopțile vor fi și ele mult mai răcoroase. Vom avea minime de până la minus două grade în partea Transilvaniei, 2-4 grade la București și șapte grade pe litoral .

Prima săptămână a lunii decembrie va aduce o scădere a temperaturilor iar primele semne ale iernii vor fi vizibile chiar și în sudul și estul țării Cu toate acestea, specialiștii nu sunt încă siguri dacă zăpada va reuși să își păstreze prezența, având în vedere temperaturile relativ mari pentru această perioadă. Dacă e să ne referim la primii fulgi de zăpadă pentru București, conform prognozelor de la AccuWeather, data estimată pentru primele ninsori este 4 decembrie.

Deși mulți își doresc un peisaj alb de Crăciun, șansele par să fie așadar reduse. Previziunile pentru București indică ninsori chiar și în ziua de 25 decembrie, însă acestea sunt însoțite de temperaturi relativ ridicate, ceea ce ar putea face ca stratul de zăpadă să se topească rapid. Situația pare a fi ceva mai favorabilă în zonele montane, unde se așteaptă ninsori în următoarele săptămâni.”

Suspendarea medicului Mariana Pitrop a expirat. Ce decizie a luat doctoriţa suspectată de moartea Alexandrei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *