FOTO Învățați de mici să fie empatici și buni. Elevii unei școli dintr-un sătuc din Botoșani le-au adus zâmbetul pe buze unor beneficiari dintr-un centru de îngrijiri

Empatia, bunătatea, iubirea se debândesc de la vârste fragede, iar postul Paștelui este un prilej pentru a folosi cu atât mai mult aceste virtuți. Elevii unei școli dintr-un mic sat din județul Botoșani au făcut un gest care poate pentru mulți nu este important, dar pentru beneficiarii Centrului de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte cu dizabilități din Dorohoi cu siguranță a însemnat mult.

„Ne naștem egali în fața lui Dumnezeu, liberi în alegeri și gândire, dar crucile existenței noastre efemere sunt fie mai ușoare, fie mai dificile, date după înțelepciunea Creatorului. Urmând îndemnul evanghelic de a-i cerceta pe cei bolnavi și singuri, astăzi, 24.04.2024 s-a desfășurat proiectul educațional-filantropic „Bolnav am fost și m-ați cercetat”, implementat de Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” și Școala Gimnazială Nr. 4, Baranca-Hudești”, spune preotul Sergiu Gavriliu.

Astfel, elevii claselor a V-a și a VII-a i-au vizitat pe  beneficiarii Centrului de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte cu dizabilități, din Dorohoi, reușind ca prin cântările religioase să le aducă un strop de speranță în sufletele brăzdate de singurătate și tristețe. La finalul activității copiii, îndrumați de doamnele profesoare Istrate Adriana și Filip Anamaria, precum și de pr. prof. Gavriliu Sergiu le-au oferit celor 43 de beneficiari fructe, dulciuri și produse alimentare.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *