Un liceu din Botoșani terorizat de un elev. Adolescentul cerea taxă de protecție și își intimida colegii

Un elev de la un liceu din județul Botoșani a manifestat la școală un comportament agresiv ieșit din comun. Adolescentul de 16 ani a terorizat întreaga unitate de învățământ, agresându-și colegii în mod constant. El cerea taxă de protecție sau lua telefoanele altor elevi și le ducea la casele de amanet.

Este vorba de un elev de la Liceul Tehnologic „Al. Vlahuţă” Şendriceni, care a fost arestat preventiv joi, pentru săvârșirea infracțiunilor de „șantaj” și „loviri sau alte violențe”. Cosmin Marian Rînghilescu ar fi șantajat doi dintre colegii de liceu. Botoşăneanul îi amenința pe colegi că, dacă nu îi dau telefoanele, îi va agresa. De altfel, pe unul dintre colegi l-a și lovit.

Măsura arestării preventive a fost luată ca urmare a faptului că adolescentul are deja antecedente penale. În luna septembrie a anului trecut, acesta a fost arestat la domiciliu și apoi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru mai multe furturi comise pe raza municipiului Dorohoi.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi în dosarul nr. 140/P/2023 din data de 02 februarie 2023 şi în consecinţă: În temeiul art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e) C.p.p., art. 223 alin.1 lit. d) C.p.p., art. 223 alin. 2 C.p.p., art. 226 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatului RCM, pe o durată de 30 de zile, de la data de 02.02.2023 până la data de 03.03.2023 inclusiv, cercetat sub aspectul infracţiunilor de șantaj (persoană vătămată SŞ), prev. și ped. de art. 207 alin. (1) și (3) din Codul penal, lovirea sau alte violențe, (persoană vătămată minoră SŞ), prev. și ped. de art. 193 alin. (1) din Codul penal și șantaj, (persoană vătămată BMG), prev. ți ped. de art. 207 alin. (1) ți (3) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) ?i 113 alin. (3) din Codul penal).

Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă privind pe inculpatul RCM. În temeiul art. 227 alin. 2 C.p.p. respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului RCM formulată prin apărător din oficiu, de luare faţă de acesta a măsurii preventive a arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, av. Ungurianu Lorela, în cuantum de 340 lei, rămâne în sarcina statului, urmând a fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Botoşani. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpatul RCM şi de la comunicare pentru Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 02.02.2023, ora 15:00.

 

VIDEO Caz scandalos într-o comună din Botoșani! Un elev este pus la pământ și bătut cu pumnii de un băiat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. unic (nr. format vechi) : 353/222/2023
Data inregistrarii 02.02.2023
Data ultimei modificari: 02.02.2023
Sectie: Dorohoi
Materie: Penal
Obiect: luarea măsurii arestării preventive (art.223 NCPP)
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
RÎNGHILESCU COSMIN MARIAN Inculpat

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *