Patronul unei firme din Botoșani, amendat pentru că s-a opus controlului inspectorilor ITM

itm BotosaniPatronul unei firme din județul Botoșani a fost amendat pentru că s-a opus controlului inspectorilor muncii. Pentru că a refuzat verificarea, acesta s-a ales cu o amendă de 5.000 lei, se arată într-un raport al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoșani, pentru anul 2022.

Totodată, inspectorii muncii au aplicat o amendă de 10.000 de lei și un avertisment pentru că nu le-au fost puse la dispoziție, în termenul stabilit, documentele solicitate în vederea controlului.

„Inspectorii de muncă au mai aplicat o amendă în valoare de 5.000 lei pentru împiedicarea exercitării controlului, 3 avertismente pentru îndeplinirea parţială a măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare, o amendă în valoare de 10.000 lei şi un avertisment pentru nerespectarea obligaţiei de a pune la dispoziţia inspectorilor de muncă, în termenul stabilit de aceştia, documentele solicitate în vederea efectuării controlului”, se arată în raportul ITM.

2 thoughts on “Patronul unei firme din Botoșani, amendat pentru că s-a opus controlului inspectorilor ITM

  1. Puţin. Foarte puţin. Amenda trebuie să fie profitul pe ultimii 10 ani al firmei şi venitul brut pe ultimii 10 ani al administratorului firmei. Cel puţin.

  2. 15.000 lei o doar o bătaie pe umăr. SImţi şi dacă „pierzi” permisul pentru o lună. Darmite pentru 3 sau 6. Ei ar trebui să simtă sancţiunea ca şi cum ar fi anulat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *