Chiriaş al Locativa cu datorii de 40.000 lei la întreţinere. Vezi ce măsuri ia Primăria!

Viorel Iliuta 1
Viorel Iliuta

Primăria Botoşani a pornit război împotriva chiriaşilor rău-platnici de la Locativa. Pentru că datoriile pe care unii chiriaşi le au la întreţinere depăşesc 40.000 lei, adică 400 milioane lei vechi, ei vor fi evacuaţi din case în plină iarnă. Viceprimarul Viorel Iliuţă a declarat că sunt chiriaşi care nu şi-au plătit niciodată dările de când au primit locuinţă de la Locativa, drept pentru care s-a decis promovarea unei hotărâri de Consiliu Local care să prevadă înăsprirea clauzelor cuprinse în contractul de locaţiune.

Aceste clauze vor fi introduse şi în regulamentul de organizare şi funcţionare al Locativei, cât şi în cuprinsul contractului de delegare de gestiune către Locativă. Vom încerca, în momentul în care nu se plătesc utilităţile către toţi furnizorii de servicii, datoriile pentru spaţiile comune la asociaţiile de proprietari, şi respectiv chiria la Locativa, după 60 de zile Locativa să iniţieze demersurile necesare pentru rezilierea contractului şi evacuarea chiriaşilor„, a precizat viceprimarul Viorel Iliuţă.

 În plus, Locativa va face verificări pentru a vedea cum sunt respectate clauzele contractuale cu chiriaşii şi starea spaţiului închiriat. De asemenea, vor fi mandatate persoane din cadrul Locativa pentru a colabora cu asociaţiile de proprietari, în vederea urmăririi şi recuperării restanţelor pe care locatarii le au înregistrate.

Potrivit viceprimarului, numai la Asociaţia de proprietari 7 A +B de pe Sucevei sunt datorii de peste 300 milioane lei de încasat.

Avem un apartament cu 440 milioane lei vechi datorie şi un altul cu 330 milioane lei„, a mai spus Iliuţă.

Clauze mai aspre în contract vor fi prevăzute şi în cazul chiriaşilor ANL, care au, la rândul lor, datorii la utilităţi.

One thought on “Chiriaş al Locativa cu datorii de 40.000 lei la întreţinere. Vezi ce măsuri ia Primăria!

  1. Asta e poveste veche. Aveti de platit catre asociatii de proprietari ca si proprietari ai apartamentelor, si dupa, sa va recuperati creantele de la chiriasii pe cae ii lasati sa nu plateasca. O singura masura trebuie sa luati, sa platiti. Din ce se stie sunt si sentinte judecatoresti definitive investite cu titlu executoriu de obligare la plata a municipiului in calitate de proprietar al spatiilor. La rectificarile de buget ati prevazut sume sa va executati obligatiile ce va revin? Ca asa era normal si asa trebuia. Uite masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *