Botoşănean amendat cu 5000 lei de municipalitate pentru o construcţie ilegală

case in constructiiUn botoşănean a fost amendat cu 5000 lei de Primăria Botoşani pentru o construcţie ridicată fără respectarea dispoziţiilor legale. Acesta a fost avertizat de câteva ori de inspectorii Primăriei Botoşani să intre în legalitate cu construcţia, însă nu s-a conformat, fapt care l-a costat nu mai puţin de 5000 lei. Reprezentanţii Primăriei Botoşani vor să stopeze construcţiile ilegale, drept pentru care au demarat un amplu control în acest sens.

Amenda a fost dată unei persoane care recidiva. În urma unui control i-a fost pus în vedere să intre în legalitate, s-a dat şi un termen, însă nu l-a respectat„, a spus viceprimarul Viorel Iliuţă.

O amendă de 5000 lei a fost dată şi luna trecută unui agent economic care a construit un spaţiu comercială fără să respecte autorizaţia de construcţie. Viceprimarul Iliuţă susţine că nu este normal să se construiască haotic în municipiul Botoşani.

Un ultimele săptămâni au fost aplicate mai multe sancţiuni, amenzile pornind de la 1000 lei şi ajungând la 5000 lei.

” În continuare se ridică tot felul de construcţii ilegale, construcţii care pe de o parte nu respectă legea privind disciplina în construcţii, iar pe de altă parte deranjează  vecinii. Noi aflăm de la vecini şi mai rar din deplasările pe care inspectorii noştri din Poliţia Locală, abilitaţi cu controlul disciplinei în construcţii. Şi atunci constatăm că acel gard are o jumătate de metru nu ştiu unde, că s-a făcut fără respectarea dispoziţiiulor legale. Mulţi îşi fac casele şi după aia vin la autorizare”, a mai spus viceprimarul.

Primăria a început un control mai complex pe disciplina în construcţii, care vizează mai multe aspecte, respectiv spaţiile, terenurile concesionate, modul de respectare a autorizaţiilor de construire emise recent, dar şi din cele mai vechi.

One thought on “Botoşănean amendat cu 5000 lei de municipalitate pentru o construcţie ilegală

  1. Haotic??’Fiecare face ce vrea pe pamantul lui,bororogii taranoi prosti de vecini,mereu vor avea invidie si vor manca la rahat inutil,autorizatiile costa mii de euro,plata lor fiind gen taxa pt. prosti.Amenda=0 o plateste mama ciorilor,omu a invatat ca statul este ilegal,faci ce stii ca este moral drept si atat,dar este absurd sa dai statului bani mai multi decat costa casa in sine,doar pentru ca doresti un acoperis sub cap,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *