Profesor din Botoşani, premiat la Berlin

Cristina Chiorescu
Cristina Chiorescu

Un profesor din judeţul Botoşani a fost premiată la ediţia din acest an a Conferinţei anuale eTwinning, desfăşurată la Berlin. Este vorba de Cristina Chiorescu, profesor de matematică de la Grupul Şcolar „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni, care a fost desemnată câştigătoare la secţiunea elevi cu vârste între 16 şi 19 ani, prin proiectul „Reporting Without Borders”.

Distincţii au mai fost obţinute de Irina Vasilescu (Scoala cu clasele I-VIII nr 195, Bucureşti), la secţiunea elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, prin proiectul „A Taste of Maths” şi de Nicoleta Tătulea (Liceul Teoretic ‘Nicolae Cartojan’ din Giurgiu), în cadrul categoriei speciale alocate limbii franceze, graţie proiectului „Journalists en herbe”.

La categoria 12-15 ani, România a avut şi un loc doi, decernat Elenei Vlădescu (Colegiul Naţional Vocaţional ‘Nicolae Titulescu’ din Slatina), pentru proiectul ‘ICT, You and Me’.

Proiectul ‘A Taste of Maths’ (ATOM) a fost derulat în parteneriat cu şcoli din 6 ţări – România, Olanda, Spania, Italia, Grecia, Republica Cehă -, proiectul ‘Reporting Without Borders’ a reunit şcoli din România, Polonia şi Franţa, în timp ce proiectul ‘Journalists en herbe’ a inclus şcoli din România, Portugalia, Italia şi Grecia.

Acţiunea eTwinning a Comisiei Europene permite elevilor şi profesorilor să abordeze conţinuturile disciplinelor şcolare într-o manieră plăcută, aplicată, eficientă, care încurajează învăţarea autentică şi performanţa, prin integrarea în cadrul lecţiilor a unor activităţi educaţionale colaborative prin Internet.

‘Cadrele didactice din România care desfăşoară proiecte didactice asociative utilizând inovativ şi eficient noile tehnologii confirmă astfel încă o dată, la nivel european, că prin dedicare şi creativitate putem ţine pasul cu sistemele educative performante din alte ţări’, informează un comunicat de presă al Centrului pentru Inovare în Educaţie -TEHNE (www.tehne.ro).

Din peste 300 de proiecte înscrise, în runda finală au intrat 24 de proiecte la categoriile principale şi 4 proiecte la cele speciale. Dintre acestea, 7 proiecte au ca parteneri cadre didactice din România.

2 thoughts on “Profesor din Botoşani, premiat la Berlin

  1. Felicitari, doamna profesoara!
    Acum nu comentati niciunul, daca e ceva pozitiv si in avantajul scolii. Comentati si sariti ca hienele in momentul in care se sparge un geam se bate un elev cu altul,se imbata, dar acum cand ar trebui sa o felicitati pe doamna profesoara stati ca ursii in barlog. Sa va fie rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *