FOTO Lecție de artă inedită pentru elevii unui liceu din Botoșani. „O experiență memorabilă”

Câțiva elevi de la un liceu din municipiul Botoșani au avut parte, zilele trecute, de o lecție de artă inedită. Aceștia au vizitat atelierul de artă al maeștrilor Dan și Iulian Bordeianu din orașul Bucecea, care s-a transformat pentru ei în laborator de abilități.

Tinerii au putut vedea exact cum decurge procesul de modelare a sticlei. Vizibil încântați de cele văzute, elevii au avut parte de o lecție inedită.

„Sunt entuziasmat că inițiativa noastră a prilejuit o experiență memorabilă pentru tinerii din filiera vocațională, sub coordonarea doamnelor profesor Raluca Agavriloaie și Cristina Ciobanu. Activitatea „Artele focului” a fost nu doar o lecție de artă, ci și un prilej de a vedea cum pot fi exploatate resursele locale în scop creativ și educațional. Am reușit să readucem meșteșugurile în atenția tinerilor, care au participat cu interes și curiozitate la fiecare proces de modelare a sticlei”, a precizat senatorul Lucian Trufin, care susține revitalizarea învățământului profesional în parteneriat cu mediul privat.

Lucrările din atelierul din Bucecea sunt extrem de apreciate în ţară şi în străinătate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *