FOTO Cabinetul doctoriţei Mariana Pitrop, vandalizat. „Nu am aer”, scris pe perete

Cabinetul medicului Mariana Pitrop de la Maternitatea din Botoşani a fost vandalizat. Spaţiul, aflat pe Calea Naţională, în zona Gării, s-a ales cu geamurile sparte şi cu pereţii inscripţionaţi cu mesajul „Nu am aer”, iar dedesubt numele Alexandrei, tânara moartă vinerea trecută pe poatul de spital.

Poliţia a fost sesizată cu privire la acest caz, prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

„Astazi, 24 august 2023, polițiștii botoșăneni au fost sesizați prin apel 112 ci privire la faptul că un imobil, de pe Calea Națională, ar fi fost vandalizat. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au stabilit că cele sesizate se confirmă, iar o parte dintre geamurile imobilului respectiv erau distruse. Totodată, peretele imobilului era scris cu o substanță neagră”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Delia Neinşcu.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere.

Alexandra, lasată să moară

Alexandra Ivanov, femeia însărcinată care a murit la maternitatea din Botoșani a fost ignorată de medici timp de șapte ore. Asta arată primul raport al anchetei desfășurate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani. Într-un comunicat de presă, directorul instituției, Teodor Ferariu, arată exact prin ce a trecut tânăra mămică în ultimele ore de viață.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani prin inspectorii sanitari s-a autosesizat declanșând o acțiune ad-hoc de inspecție încă din data de 18 august 2023, care a vizat modul în care au fost asigurate serviciile medicale pacientei decedate de către personalul medical, se arată în comunicatul DSP.

„Reprezentanții legali ai unității sanitare le-au pus la dispoziție foaia de observație clinică generală a pacientei în copie, graficul de gărzi al medicilor, registrele întocmite la camera de gardă și nota de relație întocmită de medicul de gardă. La data controlului, unitatea sanitară nu a pus la dispoziția inspectorilor sanitari procedura/protocolul privind gestionarea unor astfel de cazuri”, susține Ferariu.

Alexandra a fost internată în data de 17.08.2023, orele 23.30 pentru ”sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice și lombare”. Diagnosticul stabilit la internare a fost de sarcină oprită în evoluție, metroragie minoră, observație anemie secundară.

În intervalul orar 23.30 – 00.45, pacientei i s-au efectuat investigații clinice și paraclinice și i s-a administrat tratament simptomatic. La ora 00.53, analizele de laborator au fost finalizate, aflându-se la dispoziția medicului de gardă.
În intervalul orar 00.45 – 07.35, nu au fost consemnate în foaie investigații, intervenții terapeutice și manevre de îngrijire.

La ora 07.35, s-a consemnat agravarea bruscă a stării generale și pacienta a fost transferată la ATI unde i s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 40 de minute fără succes, la 8.20 declarându-se decesul.

„Inspectorii sanitari au mai solicitat documente suplimentare de la unitatea sanitară precum note de relație a întregului personal, procedurile și protocoalele terapeutice, rezultatul analizei necroptice și alte documente necesare finalizării acțiunii de inspecție. Cazul urmează a fi analizat și în cadrul Comisiei Județene de Analiză Profesională a Deceselor Materne”, precizează sursa citată.

Ministrul Familiei, la Botoşani, despre cazul Alexandrei: Trebuie făcută dreptate!

2 thoughts on “FOTO Cabinetul doctoriţei Mariana Pitrop, vandalizat. „Nu am aer”, scris pe perete

  1. medicii car au cabinete particulare se stie ca isi racoleaza clientii din spitale , dar se stie ca mai vin pentru salariul de la stat care nu este de neglijat trece de 10000 lei si ai ei se odihnesc , cand sunt de garda dorm si nu pot fi deranjati sunt nici o forma ..avem cazul MATERNITATEA BOTOSANI …. in rest lucrurile vor merge la fel stim ca nu se va schimba cu nimic doar …electorale!

  2. Aceste doamne , asa zise doctor , al carui comportament nu rezoneaza cu profesia care o au , imi amintesc de gardienii femei din lagarele naziste , care lasau femeile sa nasca si sa moara in chinuri cumplite , cu aceeasi aroganta si lipsa de umanitate . Le ar prinde bine cred, o reconversie profesionala ,departe de unitatile medicale , undeva , unde instrument de lucru este sapa .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *