FOTO Elevii Liceului Vorona au sărbătorit „Ziua Europei” într-un mod cu totul inedit. Au organizat o paradă a costumelor tradiționale din fiecare țară

Ziua de 9 mai are pentru poporul român o triplă semnificaţie. Pe lângă Ziua Independenţei proclamată în 1877, românii sărbătoresc Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945, dar şi Ziua Europei.

România s-a alăturat în anul 2007 unei Uniuni de state europene, care împărtăşesc aceleaşi valori, având în centru respectul pentru demnitatea umană, democraţia, statul de drept şi respectarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale.

Este necesară formarea unui comportament  responsabil ca cetăţeni  ai Uniunii Europene;  în același   timp aderarea nu înseamnă pierderea identităţii, a obiceiurilor şi tradiţiilor naţionale, ci  integrarea lor  în diversitatea culturala a Europei unite.

Pornind de la această idee , elevii Liceului Tehnologic ” Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona  au desfășurat o activitate complexă în care au fost implicați elevi din  clasele a IX a și a X a. Fiecare fată din clasele participante a avut de recreat o ținută tradițională din unul din statele membre UE . În ziua de 9 mai, în curtea liceului a avut loc parada costumelor tradiționale și a steagurilor  statelor membre UE.

La șfârșitul paradei elevii au participat la un concurs de cultură generală  pe teme de istorie , geografie , gastronomie, muzică,  literatură, sport  etc , specifice fiecărei țări membre a Uniunii Europene . Chiar dacă nu toate clasele au primit locul I , considerăm că toți elevii au cules laurii cunoașterii.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *