Părinții nu te pot da afară din casă și sunt obligați să te întrețină până la 26 ani. Cu o condiție

În anumite condiții prevăzute de lege, copiii le pot cere părinților să nu îi „dea afară” din casă și să îi întrețină până la o vârstă înaintată. Acest aspect este reglementat de Articolul 499 legat de Obligaţia de întreţinere:

(1) Tatăl şi mama sunt obligaţi, în solidar, să dea întreţinere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum şi educaţia, învăţătura şi pregătirea sa profesională.

(2) Dacă minorul are un venit propriu care nu este îndestulător, părinţii au obligaţia de a-i asigura condiţiile necesare pentru creşterea, educarea şi pregătirea sa profesională.

(3) Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

(4) În caz de neînţelegere, întinderea obligaţiei de întreţinere, felul şi modalităţile executării, precum şi contribuţia fiecăruia dintre părinţi se stabilesc de instanţa de tutelă pe baza raportului de anchetă psihosocială.

Documentul este AICI

Copiii pleacă de acasă la 28 de ani

Tinerii părăsesc casa părintească la vârste din ce în ce mai înaintate. O arată cele mai recente date ale Comisiei Europene, care spun că românii se decid să plece de la părinți la vârsta (medie) de 28 de ani. Potrivit datelor Eurostat, bărbații români preferă să locuiască în casa părintească până împlinesc 30 de ani, în vreme ce fetele se mută la 25 de ani. Sunt însă țări europene unde tinerii stau chiar și mai mult cu părinții în aceeași casă. În Croația, tinerii părăsesc casa părintească după vârsta de 32 de ani. Țara noastră ocupă locul 11 la nivel comunitar, în timp ce în Suedia tinerii aleg să se mute de la părinți înainte de a împlini vârsta majoratului.

Sursa: newsweek.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *