Cum să aranjezi mobilierul în sufagerie: ghid în trei pași

Foarte des, atunci când încerci să aranjezi mobila sufragerie, te confrunți cu o provocare. Inclusiv arhitecții specializați întâmpină probleme, deci nu îți face prea multe griji, pentru că sigur găsești o metodă să rezolvi.

Iată cei trei pași de bază pe care trebuie să-i urmezi pentru a reuși.

Cum să poziționați mobilierul în camera de zi: primul mare secret

Atunci când te ocupi de plasarea mobilierului în camera de zi, lucrul fundamental este designul în sine. Pentru ca totul să funcționeze perfect, este necesar ca întreaga amenajare, adică dispunerea mobilierului, să fie construită pe axe și ca intersecția acestor axe să coincidă, de preferință, cu un spațiu liber de dezordine (sau cel mult cu un obiect mic, cum ar fi o măsuță de cafea). Acesta este secretul.

Dar să vedem acum cum să aranjăm mobila sufragerie de-a lungul acestor axe….

Pasul 1: Alege punctul focal al sufrageriei

Orice sufragerie care se respectă este caracterizată de un punct focal, adică de un element distinctiv care atrage atenția. Tocmai de la acest element pornește construcția axelor despre care tocmai ți-am vorbit.

De obicei, punctul focal al unei sufragerii coincide cu o anumită piesă de mobilă sufragerie, precum un șemineu sau chiar un televizor. Dar poate coincide, de asemenea, cu o fereastră mare cu vedere spre un peisaj frumos, așa cum se întâmplă adesea în casele de munte sau în apropierea lacurilor.

Definirea punctului focal este acțiunea fundamentală pentru a începe amenajarea unei sufragerii.

Pasul 2: Poziționarea canapelei

După ce ai identificat punctul focal al camerei de zi, este necesar să începi să mobilezi camera de zi.

Pentru a te putea bucura și a observa mereu punctul focal al camerei de zi, este necesar să oferi un element confortabil pe care să te relaxezi și, poate, să petreci timp cu prietenii.

Și ce element de mobilă sufragerie permite cel mai bine aceste acțiuni dacă nu o canapea? Așadar, în fața punctului focal trebuie să fie prevăzută o canapea sau, în cazul spațiilor foarte mici, cel puțin câteva fotolii.

Între aceste două elemente nu ar trebui să fie amplasate alte obiecte voluminoase; singurele obiecte permise în acest spațiu sunt cel mult un covor și o măsuță de cafea.

Pasul 3: Poziționează restul mobilierului

Odată ce punctul focal și poziția consecventă a canapelei au fost definite, este posibil să se traseze linia imaginară care le unește: astfel avem prima axă pe care se va monta restul aranjamentului de mobilă sufragerie.

Apoi trage o a doua axă perpendiculară pe cea anterioară pentru a crea o cruce.

Pe această axă poți începe acum să aranjezi, la o distanță potrivită de centru, o a doua canapea mai mică, o compoziție de fotolii pe una (sau pe ambele părți) sau un dulap, o comodă sau o bibliotecă.

Cu toate acestea, nu te opri la primul aranjament de mobilă sufragerie: numai prin evaluarea diferitelor soluții vei putea să o identifici pe cea mai corectă.

Sfaturi extra

Cu toate acestea, alegerea aranjamentului mobilierului din camera de zi este doar începutul creării unei camere de zi fantastice.

De fapt, este necesar să procedezi cu atenție la inserarea accesoriilor de mobilier, cum ar fi lămpi, suporturi de reviste sau tablouri, și să evaluezi în detaliu materialele și finisajele tuturor obiectelor din cameră pentru a crea o cameră de zi elegantă și armonioasă.

Nu va trebui să te limitezi la a avea mobilă de sufragerie cu un televizor pe un perete și, pe partea opusă, o canapea: acesta este doar începutul.

De exemplu, poți continua plasând o lampă de podea pe o parte a canapelei, însoțită de o masă joasă și continuă imaginând un tablou mare (sau două sau mai multe tablouri mai mici) pe partea opusă pentru a contrabalansa compoziția.

Și așa mai departe, adăugând din ce în ce mai multe elemente… dar fără a exagera!

Secretul pentru a obține o ambianță armonioasă este, în opinia noastră, este nu să ai o simetrie perfectă, ci mai degrabă să favorizezi o compoziție care, deși bine echilibrată, are o parte cu mai multe elemente decât cealaltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *