Anunţ! Primăria Mihai Eminescu cere populaţiei să selecteze deşeurile din gospodării

Primăria comunei Mihai Eminescu face apel la spiritul civic al locuitorilor comunei si aduce la cunoștința importanta si necesitatea depozitarii selective a deșeurilor.

In momentul de fata primăria a pus la dispoziție persoanelor fizice si juridice de pe teritoriul comunei puncte de colectare deșeuri menajere, a distribuit pubele la fiecare gospodărie in localitățile Baisa, Catamaresti-Deal si Manolesti si la fiecare punct de lucru al persoanelor juridice din localitățile menționate si  pune in aplicare colectarea deșeurilor din plastic din poarta in poarta.

Pe teritoriul comunei, in extravilanul localității Catamaresti-Deal este amplasat un punct de colectare al deșeurilor  ce provin din construcții (moloz).

Fata de cele relatate,  evidentiem ca primaria face tot posibilul sa faciliteze depozitarea selectiva a deseurilor si ca modalitatea de depunere a acestora tine doar de persoanele fizice/juridice din comuna.

Asadar, depunerea in continuare la punctele de colectare a deseurile de tip – resturi din materiale de constructii, cauciucuri, mobilier,  resturi vegetale, etc. atrage majorarea taxei de salubrizare in mod considerabil.

Taxa de salubrizare se stabileste in functie de cantitatea de deseuri pe care operatorul o ridica de pe raza comunei.

Pe langa suma provenita din taxa pe salubrizare pe care o achita contribuabilii, primaria este nevoita sa achite din bugetul local diferenta pentru a acoperi contravaloarea  totala a serviciului.

Aceasta suma ar putea fi utilziata pentru realizarea unei investitii in comuna.

Totodata, in Regulamentul pentru constatarea si sancționarea contraventiilor pe teritoriul comunei Mihai Eminescu, aprobat prin HCL nr.165/27.09.2022, sanctiunea pentru depunerea necorespunzatoare, nesepararea deseurilor, respectiv predarea si depozitarea in amestec a deseurilor reciclabile cu cele menajere sau alte tipuri de deseuri este cu amenda cuprinsa intre 500-1000 lei pentru persoanele fizice si 1000-2000 lei pentru persoanele juridice.

In final, reevidentiem ca taxa de salubrizare  poate creste sau scade in functie de cantitatea de deseuri depusa de catre contribuabili!

Va multumim pentru intelegere!

 

Google New Urmareste-ne pe Google News

2 thoughts on “Anunţ! Primăria Mihai Eminescu cere populaţiei să selecteze deşeurile din gospodării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *