Spațiu de joacă inedit pentru copiii din Botoșani. Proiectul este unic în România

O botoşăneancă a pus pe picioare un spaţiu de joacă hi-tech inedit, unic în România, unde copiii se pot juca şi învăţa cu ajutorul proiecţiilor, hologramelor şi al roboţilor lego. Proprietara spune că vrea să îmbine învăţarea cu tehnologia şi mişcarea într-un proiect unicat, scrie Adevarul.
Laura Buceceanu, o mamă singură cu trei copii, a reuşit să pună pe picioare unul dintre cele mai reuşite spaţii de joacă din România. Un spaţiu de joacă hi-tech, unde copiii nu găsesc tobogane, leagăne sau labirinturi gonflabile, ci doar dispozitive care lucrează cu proiecţii, holograme şi soft-uri. Mai mult decât atât, copiii se pot juca cu Lego creând roboţi şi învăţând programare. ”M-am gândit la un loc în care copiii se pot juca, dar şi învăţa. Este lupta asta de a-i ţine departe de tehnologie, dar în acelaşi timp să-i ţinem conectaţi la vremuri în care trăiesc. Este greu astăzi, fiindcă tehnologia este peste tot. De aceea, m-am gândit la o soluţie aparent imposibilă prin care copiii să aibă acces la tehnologie, să facă mişcare şi în acelaşi timp să înveţe. Eu zic că mi-a ieşit”, spune Laura Buceceanu.

Laura Buceceanu are 47 de ani şi este mamă a trei copii. A rămas singură acum trei ani, după ce soţul său a murit, considerându-se mereu o mamă iubitoare şi responsabilă. „Am vrut mereu ca puiul acela de om să fie fericit, mulţumit, pe picioarele lui. Asta ne dorim cu toţii! Eu cred că am reuşit să o scot la capăt cu bine, indiferent de situaţie”, spune Laura Buceceanu.   Având o vastă experienţă ca mamă, botoşăneanca s-a gândit mereu să facă un loc unde copiii să se joace, să înveţe şi, totodată, să facă mişcare. ”Sunt lucruri esenţiale pentru un copil. Să înveţe fără acel stres cumplit care de fapt îl face să aibă oroare de carte şi în acelaşi timp să facă şi mişcare, să se simtă creativ. Mereu mi-am dorit aşa ceva, iar acum doi ani s-a cristalizat această idee. Nu avea însă finanţare pentru un loc de genul acesta.”, adaugă Laura Buceceanu.   În scurt timp, s-a ivit însă şi oportunitatea finanţării. „Era un proiect de antreprenoriat şi o fostă profesoară care lucrează la una dintre firmele implicate mi-a spus că fiecare poate veni cu un proiect care să fie finanţat. Eu am spus clar că vreau ceva legat de copii, fiindcă acolo este experienţa mea de mamă. Sunt în afacerea aceasta de 20 de ani. Am început cursurile de antreprenoriat. La final am prezentat proiectul meu cu spaţiul de joacă hi-tech. Proiectul meu alături de alte două din Botoşani a fost declarat câştigător. Am avut aceste puncte tari, inovaţia în tehnologie, mamă singură care vrea să ajungă antreprenor.”, spune Laura Buceceanu.

Aşa s-a născut Tech Fun Junior, un spaţiu de joacă total inedit. În loc de dispozitivele obişnuite pentru distracţia micuţilor, spaţiul este dotat cu aparatură hi-tech, care proiectează imagini sau holograme interactive pentru joaca celor mici. De exemplu, este proiectat un meniu cu jocuri interactive pe un perete. Cei mici cu o simplă atingere accesează meniuri, potrivesc obiectele ca pe un touch screen şi rezolvă diferite enigme haioase. În altă cameră, este o podea interactivă. Un dispozitiv proiectează tot ce trebuie pe aceea podea. La nevoie podeaua poate deveni de la sală de clasă la teren de fotbal. Puştii pot face mişcare jucând fotbal fără minge, doar cu proiecţii şi holograme. ”Aici deprind aptitudini sociale.

La podeaua interactivă avem jocuri unde copiii învaţă tot ce trebuie unui preşcolar. Pe scurt, află cum trebuie să se comporte, de ce trebuie să se ferească, cum să se îngrijească.Totodată au şi module de învăţare prin joc a limbii engleze cu foarte multe acitivtăţi şi jocuri haioase.  După parcurgerea tuturor modulelor copiii învaţă 500 de cuvinte”, spune botoşăneanca. În total sunt trei camere mari, cu diferite dispozitive. Într-o altă cameră un ecran touch-screen uriaş este dotat cu alte zeci de soft-uri de învăţare prin joacă. Este chiar şi o lădiţi cu nisip kinectic unde cu ajutorul hologramelor copiii pot, cu mâinile, să creeze forme de relief de la oceane până la munţi.  

Citeste mai mult: adev.ro/q3pxbi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *