Cele mai populare sporturi de echipă

Sportul este o activitate plăcută care are numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta a fost practicat încă din cele mai vechi timpuri din diferite motive. Printre acestea se numără dorința de a rămâne în formă, plăcerea de a petrece timp în natură, nevoia de socializare și nu în ultimul rând, menținerea spiritului competitiv. Indiferent de motivul pentru care se practică sportul un lucru este sigur: țelul principal este de a dovedi echipei oponente că meriți victoria. Cu toate că sporturile individuale au căpătat o popularitate destul de mare în ultima perioadă, mai ales prin prisma unor atleți care au dovedit de ce sunt în stare, sporturile de echipă rămân în top.

Există un farmec anume care vine odată cu practicarea unei activități fizice în cadrul unei echipe. Stabilirea unei strategii, respectul pentru coechipieri, o disciplină mai bună, eliberarea de stres și înțelegerea spiritului fairplay. Poate că acestea sunt și motivele pentru care sporturile de echipă sunt populare la nivel global.

Importanța activității fizice

Corpul uman a fost conceput pentru a fi activ. Cum mișcarea produce o serie de beneficii atât pentru fizic cât și pentru mental, ideal ar fi ca oamenii să fie activi cel puțin câteva minute pe zi. Mișcarea înseamnă sănătate pentru că activează mușchii, eliberează endorfine care ne dau o stare de bine, previn apariția și dezvoltarea anumitor boli și cresc considerabil calitatea somnului. În definitiv, mișcarea îmbunătățește calitatea vieții.

Există multe sporturi de echipă care sunt populare peste tot în lume. Oamenii aleg să le practice din diferite motive. După cum a fost menționat anterior, una dintre principalele calități ale sportului este abilitatea de a ne menține în formă. Socializarea sau victoriile împotriva adversarului sunt factori care îi dovedesc acestuia că echipa ta este mai pregătită din punct de vedere fizic. Ultimul factor are o legătură strânsă cu spirtul competitiv care a fost moștenit de la strămoși. Sporturile de echipă sunt un mod foarte bun de a menține acest spirit datorită satisfacției oferite. În timp ce acțiunile din viața de zi cu zi ne stimulează, jocul popular Texas Hold’em poker te face să simți adrenalină deoarece ultimele tehnologii transformă această experiență într-una foarte realistă.

Fotbal

După cum era de așteptat, cel mai popular sport din lume este fotbalul. Originile lui se găsesc în China, loc în care a fost descoperit și preluat de către englezi. În momentul de față fotbalul este considerat un sport național în peste 93 de țări din întreaga lume. Sportul rege, așa cum a fost supranumit îi ține pe oameni cu sufletul la gură cu fiecare campionat sau turneu care are loc.

Regulile acestui sport erau puțin diferite în trecut. O diferență interesantă este că la un moment dat mingea era umplută cu iarbă. De asemenea, porțile aveau o înălțime de 8 metri, în timp ce plasele de mătase aveau câte 30 de centimetri fiecare.

Câțiva dintre factorii care au contribuit la popularizarea acestui sport sunt regulile simple, echipamentul accesibil oricui și posibilitatea de a fi practicat oriunde.

Cricket

Următorul sport în ordinea popularității este cricket-ul. Această activitate este atât de cunoscută în lume încât există și o zi națională în care se sărbătorește. Cricket-ul este considerat a fi sportul aristocrației engleze, dar este practicat în mare parte în zona India-Pakistan.

O curiozitate despre cricket este faptul că la un moment dat făcea parte de pe lista de jocuri olimpice. Însă acest lucru nu a ținut prea mult din cauza faptului că nu avea niște reguli prea bine definite. În plus, pe atunci nici nu existau atât de mulți practicanți.

Fiecare echipă este formată din 11 jucători care intră pe teren și joacă câte unul. Scopul pe care îl au este lovirea mingii care se află pe un teren dreptunghiular. De asemenea, jucătorii din echipa de bătaie trebuie să facă mișcări atunci când mingea este în joc. Până în momentul de față echipa Australiei este deținătoarea celui mai mare număr de premii câștigate la Cupa Mondială.

Baschet

Multă lume are impresia că baschetul este popular doar în Statele Unite, dar acest lucru nu este complet în totalitate. Acest sport este la fel de mult practicat și în Rusia, China, Filipine, Germania, Spania, Italia sau Puerto Rico.

Povestea acestui sport a început în anul 1891 când un profesor a fost nevoit să creeze un nou sport diferit de fotbalul american și de baseball. Cum acestea nu puteau fi practicate pe durata iernii, s-a inventat o altă activitate care nu implica contact fizic și reducea posibilitatea accidentării. Apogeul jocului a fost anul 1936 când a devenit sport olimpic. Țările care dețin medaliile de aur sunt desigur SUA și Spania.

Baseball

Următorul sport de echipă cu o popularitate foarte mare în Statele Unite ale Americii, Cuba, Taiwan sau Venezuela are chiar și o federație internațională din care fac parte 117 țări. Nu se cunosc foarte multe date legate de apariția acestui sport, dar există câteva raportări privind alte sporturi similare care existau în secolul al XIV-lea.

Jucătorii au scopul de a lovi mingea cu un club, cât mai corect posibil. Ei mai trebuie și să treacă prin patru baze aflate în câmp până când ajung la ultima bază, care este, de fapt, un punct marcat.

Echipele de jucători au pe rând scopul de atac și apărare. Învingători sunt considerați cei care marchează cele mai multe puncte pe tabela de marcaj. Pentru a marca un punct unul dintre jucători lovește și merge la baza 1, așteaptă să lovească altcineva pentru a avansa la baza 2, lucru care se repetă pentru a avansa la baza cu numărul 3, iar în final un alt jucător lovește pentru a se ajunge la baza casă, lucru care rezultă într-un punct.

Rugby

Cel mai popular sport de echipă din Noua Zeelandă a câștigat de-a lungul timpului fani din toată lumea. Rugby este considerat a fi un sport caracterizat în mare măsură de spiritul competitiv.

Proveniența acestei activități de echipă este Anglia secolului al XIX-lea. La joc participă două echipe care se confruntă timp de 80 de minute. Jucătorii au ca țel principal să înscrie cât mai multe puncte cu putință. Punctul este marcat în momentul în care unul dintre jucători trece cu mingea de linia de poartă iar aceasta atinge solul.

Sporturile de echipă sunt practicate în toată lumea atât de către novici sau profesioniști. Antrenamentele impun un nivel de disciplină și respect care sunt benefice și în viața de zi cu zi. Poate acesta este și motivul pentru care sporturile de echipă îi unesc pe oameni atunci când se strâng să le vizioneze împreună.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *