Pompierul exemplu, Iulian Rotariu, va fi prezent în emisiunea „La Măruță” alături de fiica sa, Maria

Iulian Rotariu, pompierul botoșănean care ofera lectii de solidaritate, motivare si daruire la competitiile extreme organizate de 4Deserts, va povesti despre ultima reusita a lui – The Last Desert Antarctica 2018, vineri, la emisiunea „La Maruta” difuzată pe postul de televiziune PRO TV.

Emisiunea va fi intre orele 15.00 – 17.00.

Iulian va fi însoțit de fiica sa, Maria.

După ce a câștigat locul II la cea mai grea competiție la care a participat, ultramaratonul The Last Desert Antarctica, se pregateste de o nouă provocare.

Chiar dacă și-a împlinit visul din copilărie de a alerga în Antarctica, dar și acela de a urca pe podium după ce a concurat cu cei mai puternici sportivi din lume, Iulian consideră că are puterea să facă cunoscută, în continuare, cauza copiilor cu autism din Botoșani.
Rezultatele obținute la toate competițiile organizate de 4Deserts (Gobi March” China, în iunie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general; Atacama Crossing” – Chile, în octombrie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul VI la general , ”Sahara Race”, în mai 2017 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general și „Roving Race Patagonia, în noiembrie 2017 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general), dar mai ales cel din Antarctica, îi oferă posibilitatea să își depășească din nou limitele la ultramaratonul The Track Australia, o competiție destinată celor mai puternici sportivi, care se va desfășura în perioada 15 – 24 mai 2019.

La fel ca și celelalte cinci ultramaratoane la care a participat, The Track Australia este o cursă autosusținută. Diferența este că va avea de alergat de două ori mai mult, adică 522 de kilometri în nouă etape. Fiecare concurent trebuie să poarte propriul rucsac care să conțină mâncarea, echipamentul obligatoriu și echipamentul său personal. Cursa, organizată de Canal Aventure, are loc în Australia, în Golful din Teritoriul de Nord, în cel mai arzător deșert din zonă. Cu fiecare etapă, distanța pe care trebuie să o parcurgă crește, la fel și altitudinea. Dacă în prima zi are de alergat un maraton (30 km), la 700 de metri altitudine, în ultima zi, distanța pe care trebuie să o parcurgă este de 127 de km, la 1.700 metri altitudine.
Pentru a putea ajunge la start, subofiţerul are nevoie de susţinerea semenilor, costurile fiind destul de ridicate pentru posibilităţile lui materiale.
Pentru a se putea înscrie, campionul nostru are nevoie de un buget minim în valoare de 2.600 de euro.
Pompierul maratonist Iulian Rotariu a deschis două conturi, la Banca Transilvania, în care să se poată face donaţiile pentru a-l sprijini să participe la ultramaratonul The Track Australia, acestea fiind:
RO30BTRLEURCRT0357479301 – pentru euro şi
RO80BTRLRONCRT0357479301 – pentru lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *