Liberalii au împărțit ghiozdane copiilor nevoiași

florin bulgaru ghiozdanePrima zi de școala trebuie să reprezinte cel mai important reper în formarea viitorului copiilor noștri, însă, din păcate, prea mulți părinți se află în imposibilitatea de le a oferi minimum de sprijin material pentru a porni pe acest nou drum al vieții.

like facebookȘi pentru că politicile liberale la nivel național au avut întotdeauna la bază susținerea familiei și a educației, Organizația Județeană a Femeilor Liberale (OJFL), la ințiativa președintei Mirela Saucă, și-a oferit sprijinul pentru ca mai mulți copii să pășească cu dreptul, pentru prima dată, în noul an școlar. Astfel, în cursul zilei de vineri, doamnele liberale s-au deplasat în comunele Blândești și Răchiți unde au oferit ghiozdane echipate cu rechizite tuturor copiilor ce provin din familii nevoiașe și pentru care, pe 12 septembrie, sună, pentru întâia oară, clopoțelul.

sauca ghiozdan„Pentru fiecare copil prima zi de școală este un moment nu doar emoționant, ci și important și pe care și-l vor aminti toată viața. Am vrut să bucurăm copiii ai căror părinți nu au posibilități materiale și le-am oferit un ghiozdan echipat cu rechizite și cărți. Doamnele din organizație s-au mobilizat și împreună, am reușit să le transmitem copiilor entuziasm și ambiție la început de an școlar”, a declarat Mirela Saucă, președintele OFL Botoșani.

Dacă la Blândești, cu sprijinul primarului Stelian Maxim și viceprimarului Mihaela Băghiceanu, a avut loc o întâlnire de grup cu părinții și copiii, la Răchiți, alături de primarul Florin Bulgaru și viceprimarul Radu Șușter, doamnele liberale au mers din casă în casă la familiile ai căror copii vor fi bobocei în acest an școlar.

„Orice copil trebuie și merită să aibă acces la educație, deși, din păcate, realitatea ne arată că abandonul școlar se datorează în cea mai mare parte părinților al căror nivel material este precar. Ne propunem, prin acțiunile noastre viitoare, să încurajăm copiii să își înceapă studiile și să le finalizeze, indiferent de piedici”, a mai adăugat Mirela Saucă.

Acțiunea s-a desfășurat sub titulatura de  „Primul ghiozdan” și a fost posibilă cu sprijinul Librăriei Univers Dram din Botoșani și în colaborare cu Asociația „Simț Civic”.

Scopul demersului doamnelor liberale este de a le insufla copiilor noștri ideea că educația nu este opțională, ci reprezintă pionul principal în conturarea viitorului lor. Având ca reper statisticile privind rata în continuă creștere a  abandonului școlar în  rândul copiilor defavorizați, intenția OFL este de a crea o continuitate și a-i încuraja pe aceștia, prin diverse viitoare acțiuni, să mențină școala la nivel de prioritate.

Sursa: comunicat PNL

 

2 thoughts on “Liberalii au împărțit ghiozdane copiilor nevoiași

  1. Extraordinar!!! Bravo, liberalilor!!! Ati inceput campania electorala cu doua luni inainte de soroc, asa-i??? Pai, cum sa descifram ,,marea actiune civica din casa in casa”??? Deci, scopul pretins ,, de a insufla copiilor nostri ca educatia nu este optionala” este o marea cacealma, daca ne gindim ca au participat primarii si viceprimarii liberali si ca din continutul ,,comunicatului” rezulta clar scopul politic al actiunilor.Deci, trageti tare si incalcati legea electorala, ca tatucul Iohanis si mamica Ciolos o sa va pazeasca de eventuala interventie a DNA – daca aceasta institutie de forta nu cumva va acopera si ea din aceleasi interese electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *