FOTO Opt viitori subofițeri au terminat stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Botoșani

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni, au terminat azi primul lor stagiu de practică.

După opt săptămâni alături de jandarmi cu experiență, viitorii subofiţeri au acumulat cunoștințe și deprinderi noi în domeniul pazei și protecției instituționale, care le vor fi de folos la absolvirea școlii, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Pe timpul stagiului de practică, în afara activităților de formare profesională, au avut ocazia să participe la activitatea de împădurire desfasurată în zona Ocolului Silvic Trușești, la ecologizarea pădurii Rediu, dar și la manifestările festive prilejuite de sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române.

Nu în ultimul rând, ei au participat, în perioada 16 -26 aprilie, la campania ,,Donează sânge! Salvează o viață!”, organizată în parteneriat cu Patriarhia Română, împreună cu alți 17 ofițeri și subofițeri care s-au alăturat în mod benevol campaniei, din dorința de a-și ajuta semenii aflați în suferință.

Pentru cei 8 elevi, dar și pentru alți 18 colegi împreună cu care au făcut practica la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, urmează vacanța de Paște, după care se vor întoarce la Fălticeni pentru continuarea cursurilor”, a precizat Iztov.

Tot astăzi, la sediul școlii militare din Fălticeni a avut loc ceremonia de absolvire a promoției anterioare, iar locul rămas liber va fi ocupat de candidații care vor promova examenele de admitere în sesiunea aprilie – iulie 2024, conform precizărilor din anunțul de recrutare: https://www.jandarmeriabotosani.ro/fisiere%20pdf/Anunturi%20RU%202024/Recrutare%20SMSJ/ANUNT%20PRIVIND%20RECRUTAREA%20CANDIDATILOR.pdf.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *