O poetă descoperită pe Facebook, a lansat trei cărți la Botoșani

Trei cărți care au același autor, au fost lansate, joi la amiază, la Filiala de Limbi Străine a Bibliotecii Mihai Eminescu din Botoșani.

Este vorba despre poeta Luminița Amărie, născută în comuna Ibănești care a lansat volumele “Destin făcut dintr-un cuvânt”, Editura Singur,Târgovişte, 2012, “Lacrimile, dinţii albi ai durerii”, Editura Eminescu Bucureşti, 2012 și “Quintesenţa de a fi”, apărută la Editura Eminescu din Bucureşti.

La lansare au participat personalități ale culturii botoșănene, dar și oameni îndrăgostiți de cultură, iar amfitrion a fost chiar cea care a descoperit-o pe Luminița, respectiv scriitoarea Lucia Olaru Nenati.

Inedit e modul în care poeta a fost remarcată pentru creațiile sale și anume, prin intermediul rețelei de socializare Facebook. Plecată de câțiva ani în străinătate pentru un trai mai bun, tânăra poetă  i-a trimis cunoscutei scriitoare câteva dintre poemele sale în speranța că va primi un răspuns din partea acesteia. „Da, pe facebook am cunoscut-o. Eu primesc pe Facebook toată ziua fel de fel de poezii. Lumea îmi trimite și citesc absolut tot pentru că, din amintirile mele știu câtă speranță își pune tînărul în prezentarea scrisului lui unui scriitor consacrat de la care i se pare lui că i se poate schimba viața”, a declarat Lucia Olaru Nenati.

Aceasta a mai spus că tânăra poeta, care urmează să-și lanseze cărțile și la București, la Muzeul Literaturii,  nu se încadrează prin creația ei unui gen anume din lirica românească.

„E o poezie autentică, plină de forță, este o poezie revelată. N-o interesează moda pentru că e mai puternică poezia decât eventuala încercare de a se supune modei”, a mai spus Lucia Olaru Nenati, care a afirmat chiar că îi va recomanda să se înscrie în cursa pentru Premiul Opera Prima care se acordă în fiecare an la Botoșani pe data de 15 ianuarie poeților aflați la debut.

Luminița Amărie s-a bucurat de prezența oamenilor și a declarat că primește acest eveniment cu multă emoție. „Sunt extraordinar de emoționată și mă bucur că au venit atâția oameni să mă vadă, să-mi cumpere cărțile, să mă asculte”, a declarat Luminița Amarie adăugând că o inspiră dorul de casă, oamenii și copiii.

Tot ea a recunoscut că datorită rețelei de socializare Facebook a reușit să-și facă creația cunoscută. „Facebook, deși nu sună deloc poetic, și nici nu e, trebuie să recunosc că m-a ajutat să descopăr mulți oameni, să mă fac cunoscută și așa am depășit bariera virtuală, sunt oameni care-mi sunt alături. E un mod de promovare foarte bun”.

La evenimentul lansării celor trei cărți au participat, aducând multă emoție publicului, tânără interpretă de folk, Ștefania Iacob și corurile Liceului Nicolae Iorga și Liceului de Artă Ștefan Luchian, conduse de Laurențiu Palade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *