A fost stabilită cauza morții artistului din Botoșani, de 40 de ani. „Singurul lucru îmbucurător este că nu a suferit”

A fost stabilită cauza morții artistului din Botoșani, de 40 de ani, Cătălin Relenschi. Acesta a suferit un AVC, dar și o hemoragie internă și, din păcate, medicii nu au mai putut să îl salveze. 

„Acesta este verdictul dat de medicul care a efectuat autopsia și se pare ca avea tensiunea mărită. Singurul lucru îmbucurător este că nu a suferit, s-a stins brusc”, a precizat fratele acestuia, Daniel Relenschi.

Trupul neînsuflețit este depus în capela Bisericii Cimitirul Eternitatea din Botoșani, iar înmormântarea este programată pentru vineri, la ora 11:00.

„Vă mulțumesc mult pentru sprijinul acordat de oricare a fost și este acesta, înseamnă foarte mult pentru noi și cred că în sfârșit Cătălin este văzut, auzit și a reușit să strângă împreună oamenii asa cum își dorea, chiar dacă felul în care s-a întâmplat asta este unul nefericit. Cum am spus și unui văr de-al meu astăzi, a trăit intens și a ars foarte puternic și foarte repede dar s-a stins la fel de fulgerător”, a spus Daniel.

Cătălin Relenschi a decedat luni după-amiază, la vârsta de 40 de ani. Cătălin Relenschi era un pictor dedicat pasiunii lui. Implicat în diferite proiecte, care de care mai interesante, a atras atenția cu talentul său. Prin operele sale arăta că simplitatea, viziunea și sensibilitatea aduse laolaltă nasc arta.

Cătălin provine dintr-o familie de oameni iubitori de artă. Tatăl, Constantin Relenschi, era solist vocal. Mama, Doina Maxin Relenschi, este de profesie pictor. Fratele său, Daniel Relenschi, este designer vestimentar și este cunoscut drept primul pictor în tehnica 3D din România. Iar sora sa, Claudia Ibănescu, are și ea înclinații artistice, în special în arta populară.

Viața lui Cătălin

După terminarea liceului, Cătălin s-a înscris la Facultatea de Jurnalism, din cadrul Universității Apollonia din Iași. Mai târziu, a urmat cursurile Școlii de Artă George Enescu din Botoșani.

Și-a descoperit înclinația artistică chiar din copilărie, pe care și-a petrecut-o în Vorniceni, un sat aflat la 30 de km de Botoșani.

„Aici îmi găseam refugiul, în armonie cu natura. Desenam copaci și aveam nenumărate surse de inspirație care mă fascinau. Îmi plăcea să observ oamenii satului, mă împrieteneam cu ei și chiar mă implicam în activitatea lor. Am avut bunici extraordinari, Adela si Alexandru Maxin, iar ei au fost cei care mi-au împărtășit din experiențele și înțelepciunea lor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care îmi doream să ajung din nou la țară”, povestea Cătălin în cadrul unui interviu.

A desfășurat proiectul „Flori pentru doctori”; dedicat cadrelor medicale implicate în lupta cu Covid 19. Prima pictură a fost realizată pentru medicul Valentina Morcov, șefa Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Botoșani.

Operele sale rămân să dăinuie în timp, dar familia îndurerată se pregătește acum să îl înmormânteze cum se cuvine.

„Ca artist, consider că este bine să oferi lumina prin operele tale, că de întuneric este plină lumea.”, spunea Cătălin.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *