FOTO Tânăra de 19 ani din Botoșani care a renunțat la confortul vieții de oraș pentru munca în fermă. „Această meserie necesită foarte mult timp, griji, efort și stres”

O tânără de 19 ani, din județul Botoșani, a renunțat la confortul vieții de oraș pentru munca în fermă. Delia Siminic, din satul Horia, comuna Mitoc, studentă și bursieră la Facultatea de Agricultură din Iași, şi-a petrecut copilăria în lumea agricultorilor şi a avut grijă de animalele din fermă, scrie Lumea Satului. Împreună cu familia deține o fermă mixtă, sector vegetal și zootehnic, aproximativ 80 de vaci cu lapte, majoritatea rasă Bălțată Românească și Holstein, plus cca. 100 de hectare teren arabil.

,,Am ales să fiu fermier pentru a duce afacerea familiei mai departe, la un nivel mult mai tehnologizat. Fermierii nu sunt doar fermierii, sunt agronomi, oameni de știință, care se transformă odată cu industria pentru a pune hrană pe masă. Această meserie necesită foarte mult timp, griji, efort și stres, deoarece observ asta la părinții mei, care muncesc zi-lumină pentru a-mi oferi ceea ce-mi doresc. Recomand domeniul de agricultură pentru că avem nevoie de hrană sănătoasă de la fermierii noștri români”, specifică Delia Siminic, o tânără fermieră din satul Horia, comuna Mitoc, județul Botoșani.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *